5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Darbeler bizi 250 yıl geriye götürdü

TÜRKİYE PARTİSİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÖZYOLCU MARDİN'DE

Türkiye Partisi'nin 73 ilde teşkilatlandığını ve il meclisleri oluşturduğunu belirten Genel Başkan Yardımcısı Halil Özyolcu, diğer illerde ise hukuki kuruluşunu tamamladığını, yapılacak herhangi bir seçime girmeye hazır olduklarını bildirdi.

Guruplar halinde Türkiye'yi il il dolaştıklarını ifade eden Özyolcu, gittikleri illerde Türkiye gündemini ve sorunları teşkilatlarıyla tartıştıklarını söyledi.

Türkiye'de Cumhuriyet'in kurulmasının ardından beş darbe yapıldığına dikkat çeken Türkiye Partisi Genel Başkan Yardımcısı Halil Özyolcu, Türkiye siyasetinde kimin elinin kimin cebinde olduğunun belli olmadığını anlattı. Kurumlar arasında bir çekişme ve birbirlerinin işine karışma yaşandığına işaret eden Özyolcu, şunları söyledi: "Türkiye'de beş darbe yapıldı. Her darbe 50 yıl Türkiye'yi geri götürdü. Darbeler Türkiye'yi 250 yıl geriye götürdü. Türkiye her zaman darbelerle karşı karışıya kalmıştır. Bundan dolayı Türkiye'de demokrasi ayıplıdır. Kurumlar başka kurumların işine müdahale ediyor biz bunu doğru bulmuyoruz. Her kurum kendi işini yapsa Türkiye'de sorun kalmaz."

Türkiye'de kargaşa ve karmaşa ortamının yoğun yaşandığını belirten Halil Özyolcu, siyasette kalitenin düştüğünü, siyasi parti liderlerinin yakışıksız söylemlerinin de Türkiye'ye yakışmadığını vurguladı. Özyolcu, konuşmasında ayrıca, "Bu bir gerçektir ki, Yargı'nın, Askerin, ABD'nin ve küresel güçlerin milli irade ve siyaset üzerinde vesayetleri oluşmuştur. Bunları görmemezlikten görmek mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

Bölgede yaşanan olayların temelindeki belirsizliğin ve başarısızlığın nedenlerini tartışmak gerektiğini belirten Özyolcu, şöyle konuştu: "Sorunları tartışmadan halletmek mümkün değildir. Bugün Kürt sorunu yoktur derseniz, tartışma zeminini kapatırsınız. Türkiye'nin sorunları, vatandaşların sorunu yoktur derseniz çözüm yollarını kapatmış olursunuz. Bölgede silahlar patlıyorsa, karşılıklı çatışmalar yaşanıyorsa, bunun adı savaştır, çatışmadır."

Toplantıya Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyeleri Yasemin Öney Cankurtaran, Ali Rıza Buyan, Murat Akdeniz ile il başkanı Salih Yeşilmen, il ve ilçe teşkilatı üyeleri katıldı.

TÜRKİYE PARTİSİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÖZYOLCU MARDİN'DE
İHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2009 Pazar 12:24:00
Güncelleme :27 Aralık 2009 Pazar 16:50:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?