5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Dargeçit'te iki ceset çıktı

Kayıp 7 gencin bulunması için Dargeçit'te yapılan kazıda, bir kuyuda ve bir evin bahçesinde iki ceset ve elbise parçaları bulundu.

Mardin’in Dargeçit ilçesinde, 2-6 Kasım 1995’te kaybedilen 7 gencin bulunması için sürdürülen kazılarda daha önce içinden iki kemiğin çıktığı su kuyusunda dün de bir iskelet bulundu. Kayıp gençlerden biri olan Seyhan Doğan’ın kardeşi Hazni, iskeletle beraber çıkan kazağın ağabeyine ait olabileceğini söyledi. Yıkılmış bir evin bahçesinde yapılan kazıda da ikinci bir iskelete ulaşıldı.

Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla, Bağözü Köyü’nde iş makinesiyle yapılan kazı çalışması, Savcı Şükrü Aslan, kayıp yakınları ve avukatları Erdal Kuzu, Faruk Yiğit ve Hüseyin Cihangir’in nezaretinde yapıldı.  Avukat Hüseyin Cihangir’in verdiği bilgiye göre, geçen hafta köylülerin kendi elleriyle kazıp iki kemik buldukları su kuyusu bu sefer savcı ve adli tıp uzmanı gözetiminde açıldı. Kuyudan kafatasıyla beraber, bir iskelet ve kazak parçaları çıkarıldı. Kemiklerin yanmış olduğu gözlenirken, kayıp Seyhan Doğan’ın kardeşi Hazni Doğan, kazağın ağabeyine ait olabileceğini söyledi. Ekipler, köylülerin tarifi üzerine, yıkılmış bir evin bahçesinde de kazı yaptı. Burada da 1 metre derinlikte ayakkabılarıyla gömülmüş ikinci bir ceset ile elbise parçaları bulundu. Kazı işlemine, perşembe günü devam edilecek.

Avukat Hüseyin Cihangir, cesetlerin kimlere ait olduğunun ancak adli tıp işleminden sonra anlaşılabileceğini belirterek, “İki ayrı noktada, kafataslarıyla beraber iki ceset bulduk. Elbiselerin rengi bozulmamıştı. Dağlık alan olduğu için pek fazla kazamamışlar. Yumuşak toprağı bulup içine gömmüşler. Bu köyde onlarca ceset olduğu ileri sürülüyor” dedi.

Dargeçit’te Kasım 1995’ten bu yana kayıp olan Abdullah Olcay, Mehmet Emin Aslan, Nedim Akyön, Abdurrahman Coşkun, Davut Altınkaynak ve Seyhan Doğan’la ilgili soruşturma kapsamında 17 Şubat’ta yapılan ilk kazıda, bir bulguya ulaşılamamış, fakat köylüler kendi olanaklarıyla kazıylı sürdürüp yanmış halde iki kemik bulmuştu.

 

 

...
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2012 Perşembe 10:11:03
Güncelleme :25 Şubat 2012 Cumartesi 16:57:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?