5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Davul zurna eşliğinde karşılandı

Mardin'in Midyat ilçesinde kaçırıldığı iddia edilen ve Batman'da serbest kalan Mor Yakup Manastırı rahibi Edip Savcı, Barıştepe köyünde davul zurna eşliğinde karşılandı.

Batman'dan karayoluyla Midyat'a getirilen rahip Savcı, burada Midyat Cumhuriyet Başsavcılığı'nda ifade verdi. Adliye binasından ayrılırken, soruları yanıtsız bırakan Savcı, "Adliyeye intikal etmiş bir olay hakkında konuşmak istemiyorum" dedi.

Mor Yakup Manastırında, Mardin'deki Deyrulzafaran Manastırı Metropoliti Nuri Saliba Özmen, Deyrulumur Manastırı Metropoliti Samuel Aktaş ile rahip Edip Savcı ve bazı Süryani din adamları "şükür duası" okudu.

Duanın ardından açıklama yapan Deyrulumur Manastırı Metropoliti Aktaş, birliğimizi bozmak isteyenlerin bunu başaramadığını belirterek, "Hepimiz kardeşiz. Hepimiz bu devletin vatandaşıyız. Bu devlet hepimizin. Rahibimizin kaçırılmasından sonra bu bölgede yaşayan Müslüman ve Süryani vatandaşlar, üzerine düşeni yapmıştır. Bölge insanı bizimle üzüldü şimdi bizimle aynı sevinci yaşıyorlar" diye konuştu.

A.A. / İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2007 Cumartesi 21:41:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?