7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Demir'in ailesi teröre lanet okudu

BOTAŞ SALDIRISINDA ÖLEN TACETTİN DEMİR'İN AİLESİ TERÖRE LANET OKUDU

BOTAŞ saldırısında hayatını kaybeden Tacettin Demir'in eşi Özlem Demir, eşini öldürenlere beddua ederek "Ekmek parası peşinde koşarken başına bu felaket geldi. O da Kürttü. Ama o hem Türk hem de Kürt'tü. Boşuna vurdunuz onu. Neyin peşindesiniz" diye ağladı.

PKK'lı teröristler tarafından dün gece BOTAŞ'ın Kerkük Yumurtalık boru hattına yapılan sabotaj sonrası yola döşenen mayın patladı. Olayda hayatını kaybeden jeneratör tamircisi Tacettin Demir, Mardin Merkeze bağlı Çiftlik köyünde toprağa verildi. Köy camisinde kılınan cenaze namazından sonra köy mezarlığında toprağa verilen Demir'in babası taziyeleri köy okulunun bahçesinde kurulan taziye çadırında kabul etti. 65 yaşındaki baba Mehmet Demir, "Oğlumu 37 yıl boyunca bir kör kurşuna kurban olsun diye mi yetiştirdim" diye tepki gösterdi. Bu olayın son olmasını isteyen Demir, şöyle konuştu: "Artık başka kimsenin yüreği, evi, ciğeri yanmasın. Bu ateş sönsün artık. Her iki taraf da bu ateşi söndürsünler. Buna bir çözüm bulsunlar artık. Ramazan'da ocağımıza ateş düşürdüler, lütfen başka evlere ateş düşmesin."

Eşinin ölüm haberini aldıktan sonra sık sık bayılarak kendisinden geçen 25 yaşındaki Özlem Demir de, "Eşimi öldürerek elinize ne geçti. Kardeş kardeşi vuruyor bu zamanda. Kardeş kardeşi. O mayını oraya koydunuz da ne geçti elinize. Beni eşimden ettiniz. Bir yetim bıraktınız boynumda. O yetimin hakkını helal etmiyorum kim bunları yaptıysa. Küçücük yaşta onu başımda bıraktınız. Mayın koydunuz, mayın döşediniz. Bu milletin hepsinin başına bela oldunuz. Başlarına bu felaketi koydunuz da elinize ne geçti. Daha 2,5 yılımız bitmemişti daha birbirimize doymamıştık 18 ay askerlik yaptı başına gelmedi. Böyle ekmek parası peşinde koşarken başına geldi bu felaket. O da Kürttü. Ama o hem Türk hem de Kürt'tü. Boşuna vurdunuz onu. Kardeş kardeşi vuruyorsunuz. Neyin peşindesiniz."

Annesi Hadra Demir de oğlunun fotoğrafına sarılarak Kürtçe yaptığı ağıtlarla herkesin yüreğini dağladı. Yetim kalan 1,5 yaşındaki torunu Yüşra'ya da sarılarak ağlayan Hadra Demir, kendi ciğerini yakanları Rabbine havale ederek onların da ciğerlerini yakması için dua edeceğini söyledi.

Bu arada Demir'in ailesi gerek cenazeye gerek taziyeye hiçbir yetkili veya siyasetçinin katılmaması karşısında sitemkar konuşmaları dikkat çekti.

BOTAŞ SALDIRISINDA ÖLEN TACETTİN DEMİR'İN AİLESİ TERÖRE LANET OKUDU
BOTAŞ SALDIRISINDA ÖLEN TACETTİN DEMİR'İN AİLESİ TERÖRE LANET OKUDU
BOTAŞ SALDIRISINDA ÖLEN TACETTİN DEMİR'İN AİLESİ TERÖRE LANET OKUDU
BOTAŞ SALDIRISINDA ÖLEN TACETTİN DEMİR'İN AİLESİ TERÖRE LANET OKUDU
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2010 Çarşamba 17:09:05
Güncelleme :12 Ağustos 2010 Perşembe 14:07:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mardinli IP: 78.165.92.xxx Tarih : 12.08.2010 22:47:42

kardeşime allah rahmet eylesin