5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Demirtaş: 9 canımızı yitirdik

DTP Genel Başkan Yardımcısı Diyarbakır Milletvekili Selahattin Demirtaş ve beraberindeki bazı DTP'li belediye başkanları ile Dicle Üniversitesi'nde okuyan öğrencilerin oluşturduğu kalabalık bir topluluk önceki gün Diyarbakır'da çıkan olaylarda yaşamını yitiren Dicle Üniversitesi öğrencisi Aydın Erdem'in ailesine taziye ziyaretinde bulundular.

Yaklaşık 110 araçlık konvoy ile Kızıltepe Cumhuriyet Mahallesindeki Taziye çadırını ziyaret eden DTP'li Selahattin Demirtaş ile olaylarda yaşamını yitiren Aydın Erdem'in öğrenci arkadaşları, ellerindeki karanfilleri taziye çadırının içinde bulunan Aydın Erdem'in fotoğrafının önüne bırakarak dua okudular.

Kadınlar ve erkekler için ayrı ayrı kurulan taziye çadırında okunan duaların ardından bir konuşma yapan DTP Diyarbakır Milletvekili Selahattin Demirtaş, son günlerde yaşanan olaylara dikkat çekerek, yaşananları birer provakosyon olarak nitelendirdi. Milletvekili Demirtaş, "Son 3 gün içerisinde yaşları 17 ile 25 arasında değişen 9 kardeşimizi kaybettik. Üç gün önce Aydın Erdem arkadaşımızı, dün sabah Serap Eser kardeşimizi yine dün öğle saatlerinde Tokat'ta 7 askeri kaybettik. Yaşamını yitirenler hemen hepsi de Anadolu'nun emekçi insanlarının çocuklarıdır. Hepsi de Anadolu'nun bağrından kopan canlardır. Hepsi için üzülüyoruz. Bizim çabamız daha fazla insanın ölümün önüne geçebilmektir. Barış için çözümü dışarıda aramanın bir anlamı yok. Barış burada. Çözümün adresi bellidir. Samimi iseniz buyurun. Aksi taktirde gelinmiş noktadan çok daha geriye gitmek kaçınılmaz olur" dedi.

Aydın Erdem'in annesi Melise Erdem ise, Kürtçe yaptığı konuşmasında; Başbakan Erdoğan'a tepki göstererek "Başbakan yeter anneler ağlamasın diyor ama hala annelerin göz yaşı dinmiyor. Yetmiyormu, yazık değil mi bize? Benim oğlum öğrenci idi. 7 yaşından beri okul okuyordu. Biz bu çocukları ne acılar, ne zorluklarla büyüttüğümüzü başbakan bilmiyor mu?" şeklinde konuştu.

Sık sık sloganlarla kesilen konuşmaların ardından Dicle Üniversitesinden gelen Aydın Erdem'in öğrenci arkadaşları Anne Melise Aydın'a karanfiller vererek ellerini öptüler. Melise Aydın ile kucaklaşan kız öğrenciler bir aydın gitti ardından binlerce aydın gibi çocuğun oldu şeklindeki sözleri ile Melise Aydın'ı teselli etmeye çalıştılar
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2009 Çarşamba 13:06:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?