5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Demiryoluna sabotaj

Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde demiryoluna sabotaj düzenlenmesi sonucu yük treninin 3 vagonu raydan çıktı. 

Olayda, ölen ve yaralanan olmazken, TCDD Bölge Koordinatörü İbrahim Temizsoy, rayları birbirine bağlayan 6 vidanın sökülmesi sonucu vagonların raydan çıktığını söyledi.

Gaziantep-Nusaybin seferini yapan 62952 sefer sayılı yük treninin 3 vagonu, Nusaybin yakınlarında raydan çıkarak devrildi. 6 askeri araç, 2 yolcu vagonu ve 3 demir yüklü yük vagonu bulunan trenin durmasına neden olan devrilen demir yoklu vagonlar ile çevrede bomba olma ihtimaline karşı geniş güvenlik önlemi alındı. Daha sonra vagonların raydan çıkmasına bir patlamanın değil, rayları birbirine bağlayan 6 vidanın sökülmesinin sebep olduğu ortaya çıktı. TCDD Bölge Koordinatörü İbrahim Temizsoy, “Dün gece Gaziantep’ten yola çıkan trenin 3 vagonu raydan çıktı. Olayın sabotaj olma ihtimali yüksektir” dedi.

Devrilen vagonların yeniden kaldırılıp raylara oturtulması için başlatılan çalışmalar sürüyor. Nusaybin’den bugün Gaziantep’e yapılması gereken tren seferi vagonların raydan çıkması nedeniyle iptal edildiği öğrenildi.
Hürriyet İnternet / DHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2007 Cuma 17:57:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yunus demir IP: 88.242.4.xxx Tarih : 6.01.2007 09:31:33
yapılan açıklama bence çokta doğru değil çünkü orda daha 50 yıldan kalma raylar kullanılıyor ve ordaki işçiler hiç bakım-onarım yapmıyorlar. yan gelip yatıyorlar. bunun olmaması için hiç sebep yok. ÖRNEĞİN DEMİRYOLU ŞEHRİN TAM ORTASINDA GEÇİYOR VE BURYA DİKKAT! SADECE BİR TANE İLE ÜSTGEÇİT YOK. BURDAN ANLAŞILACAĞI GİBİ DEVLETİN VE DEVLETİN MEMURUNUN NE KADAR BAŞI BOŞ BIRAKILDIĞININ EN AÇIK BİR ÖRNEĞİ. UMARIM YAKINDA BİR ÇOK İNSANIN HAYATINI TEHLİKEYE SOKAN DEMİR YOLUNUN ACİL BİR ÖNLEM ALIR. SAYGILARIM...