8
Mayıs
2024
Çarşamba
MARDİN

Deprem tatbikatı gerçeği aratmadı

Mardin TOKİ İlköğretim Okulu'nda gerçeği aratmayan yangın ve deprem tatbikatı yapıldı.

Mardin Sivil Savunma Müdürü Davut Esen ve Sivil Savunma Müdürlüğü görevlileri öğrencilere sinevizyon eşliğinde seminer verdikten sonra bütün sınıfları dolaşarak uygulama yapılacak mekanlarda öğretmenlere ve öğrencilere bilgiler verdi. Ardından sınıflara yerleştirilen öğrenciler, çalınan alarm ziliyle öğretmenler refakatinde okul binasından tahliye edildi. İki dakikada okulu boşaltan öğrenciler toplanma noktalarında biraraya geldiler. Tatbikat öğrenciler ve vatandaşlar tarafından büyük bir ilgi ile izlenirken özellikle binada mahsur kalan bir öğrencinin sedyeye bağlanarak ikinci kattan aşağıya indirilişinin canlandırıldığı anda nefesler tutuldu. Öğrencinin kurtarılışını izleyen öğrenci ve vatandaşlar kurtarılma işlemi bittikten sonra Sivil Savunma Müdürlüğü görevlilerini uzun süre alkışladı. Tatbikatın ikinci bölümünde yangından korunma ve yangına müdahale etme yöntemleri gösterildi. Okul bahçesinde yakılan ateş, uzman görevliler tarafından birkaç saniyede söndürüldü.
Mardin Sivil Savunma Müdürü Davut Esen yaptığı açıklamada, vatandaşların gönüllü sivil savunma ekibi kurma konusunda biraz isteksiz davrandıklarını ifade ederek, "Bu tür çalışmalar sayesinde buradan yetişen öğrencilerimiz arasından çıkan bilinçli kişiler aracılığıyla bu eksikliği kapatmayı temenni ediyoruz. Arzu etmesek de bu tür felaketler hayatımızın bir gerçeğidir. Bunların sonucunda oluşacak zararların en aza indirilmesi için bu tatbikatları düzenliyoruz. Bütün okullarda idareci ve öğretmen
arkadaşların işbirliğiyle bu çalışmaları yapmak istiyoruz. Bu bağlamda bu tatbikatı organize eden Mardin TOKİ İlköğretim Okulu idaresine teşekkür ediyorum. Bizler tüm imkanlarımızla okullarımızın diğer kurumlarımızın ve vatandaşlarımızın hizmetindeyiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2008 Salı 18:18:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?