8
Mayıs
2024
Çarşamba
MARDİN

Derikliler kaymakamlılar için yürüdü

Derik ilçesinde toplanan ilçe halkı Derik Kaymakam Rıza Gençoğlu'nun atamasının başka bir yere yapılacağı söylentilerine karşı protesto yürüyüş düzenledi.

Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen 5 bine yakın vatandaş basın açıklamasından sonra sloganlar eşliğinde yürüyüş yaptı. Yürüyüş sonrası bir basın açıklaması yapıldı. İlçedeki siyasi parti ve sivil toplum örgütü başkanlarının da desteklediği basın açıklamasını okuyan Derik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Atman Elitaş, ilçede uzun yıllardan sonra ilk defa bir Kaymakam'ın, ilçe sorunlarına çözüm bulduğunu ve kendileri ile görüştüğünü söyledi.

''Zor ve sancılı bir süreçten geçen Türkiye'de en çok sağduyulu ve objektif idarecilere ihtiyaç duyulduğunu'' belirten Atman Elitaş, "Derik ilçe halkı olarak bu anlamda yüzümüzün hiç gülmediğini biliriz. Uzun yıllardan sonra ilk defa yüzümüzü güldürecek bir Kaymakam ilçemize atandı. Alışılagelmiş zihniyetten çok uzakta, halk ile arasında perde çekmeyen, her daim halk ile iç içe olan Kaymakamımız halk ile arasındaki duvarı kaldırdığı içindir ki, birtakım güç odakları tarafından karalanmakta, iftiralara maruz kalmaktadır. Sayın Kaymakamımızla devletin asık bir surat olmadığının bilincine vardık. Kendisinin ilçemizden başka bir yere atamasının yapılmasını istemiyoruz" dedi.

"Kaymakamımıza uzanan eller kırılsın", "Kaymakamımıza canımız feda" sloganları ve pankartları ile tepkilerini dile getiren ilçe halkı toplu halde çarşı merkezinde yürüyüş yaptı. Yürüyüşe özürlü vatandaşların da destek vermesi dikkati çekerken, 3 şehit babası Fadıl Abak ise "Üç yıldan beri yeşil kart almak için Kaymakamlığa başvuruyordum. Bu devlet için üç oğlumu feda ettim. Ama aynı devlet hakkım olmasına rağmen bana yeşil kart vermeyi çok görüyordu. İlk defa bu Kaymakam, zamanında derdimi anlayıp bana
yardımcı oldu" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2008 Perşembe 13:32:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?