8
Mayıs
2024
Çarşamba
MARDİN

Deriklilerden kaymakamlarına destek

Derikli vatandaşlar hakkında çeşitli iddiaların gündeme geldiği Kaymakam Rıza Gençoğlu'na sahip çıktı.

Yaklaşık 6 ay önce Derik Kaymakamlığına atanan Rıza Gençoğlu'ndan memnun olduklarını belirten vatandaşlar, Kaymakam hakkındaki iddiaların asılsız olduğunu belirttiler.

İlk defa Derik ilçesinde bir Kaymakam için ilçe halkı dilekçeli imza kampanyası düzenledi. Dilekçeler Başbakan, İçişleri Bakanı ve Mardin Milletvekili Süleyman Çelebi'ye sunulmak üzere hazırlanıp ilçe halkının imzasına açılırken şu ana kadar 4 bin 500 dilekçenin imzalandığı bildirildi. İlçe halkı tarafından hazırlanan dilekçede şu görüşlere yer verildi:

"Biz Derik ilçe esnafı ve Derik ilçesinde yaşayan insanlar olarak son dönemde ilçemize tayin edilen Kaymakamımızdan razı olmakla beraber toplum ve halkla kucaklaşmaya çalışan, daha önceki yönetici ve idarecilerin Derik'te bırakmış oldukları değişik bu tür izlenimin izlerini silmeye çalışıp devletin iyi niyet ve güzel yüzünü biz Derik halkına göstermeye çalışan Kaymakamımız Rıza Gençoğlu ile ilgili asılsız, iftira ve karalama kampanyaları bazı çıkar grupları tarafından yapılmaktadır. Devlet nezdinde ve il idaresindeki üst mercilere yanlış aksedilmesi ve bunun neticesinde Kaymakamımızın zor durumda kalmasını sağlayacak pozisyonlar oluşturulup biz Derik halkının gözünde karalamaya çalışmak ve bununla beraber yersiz olarak müfettiş göndermek bununla birlikte özveriyle çalışan Kaymakamımızı yıldırıp sindirmeye çalışmayı hangi aklın ve mantığın kabul edebileceğini merakla beklemekteyiz. Bahse konu olan hususlar hakkında haklılığımızın göz önüne getirilmesi ve halkla kucaklaşan devletin bir ferdi ve yetkilisinin sizler tarafından da desteklemesini talep ve arz ederiz."

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mart 2008 Cuma 19:01:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Abdullah AKTAŞ IP: 85.99.165.xxx Tarih : 18.03.2008 10:45:07

İlçemize gelip, şuana kadar hibir kaymakamın veya üst yöneticinin yapamadığını yapan kaymakamımızın sonuna kadar arkasındayız. Lütfen bir iş yapmayanlar, çalışanlara ayak bağı olmasınlar. Yazık değil mi?