5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Derik'te Kutlu Doğum Haftası

Mardin'in Derik ilçesinde 'Kutlu Doğum Haftası' münasebetiyle Müftülük ve Kızılay işbirliği ile kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Kampanyaya Derik Kaymakamı Tarkan Keskin, İlçe Müftüsü Hayrettin Kılıçbay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sedat Önel, İlçe Emniyet Amiri Ahmet Tekin din görevlileri ve vatandaşlar destek verdi. Kampanya, Kaymakam Tarkan Keskin'in kan bağışlamasıyla start aldı. Keskin, kan verdikten kısa bir müddet sonra tansiyonu düştü. Kaymakam Keskin'in kısa süreli baygınlık geçirmesi tedirginliğe neden olurken kısa sürede kendine gelmesi herkesi rahatlattı. İlçe Müftüsü Hayrettin Kılıçbay, kampanyayı Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla düzenlediklerini belirterek, "Bu hafta, ilçemizde işyerlerine ve evlere gül dağıtarak kan bağışlama kampanyasına destek vermelerini rica ettik ve Müftülüğümüz binasında kan bağışı kampanyasını başlattık'' dedi.

Kılıçbay, ''Kuran-ı Kerim'de ifade edildiği gibi, 'Bir insanı öldüren tüm insanları öldürmüş olur, bir insanın hayatını kurtaran ise tüm insanların hayatını kurtarmış olur.' Onun için tüm insanları kan bağışı yapmaları için davet ediyor halkımızın Kutlu Doğum Haftası'nı kutluyorum" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 13:21:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?