8
Mayıs
2024
Çarşamba
MARDİN

Devlet Bakanı Ekren, Midyat'ta

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Mardin'in Midyat ilçesine geldi. 

Mor Gabriel Manastırı'nı ziyaret eden Bakan Ekren, Midyat Konuk Evi'nde bir televizyon kanalında canlı olarak yayınlanan programa katıldı. 

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren Batman, Siirt ve Şırnak illerini kapsayan Kalkınma Yönetimi Ajansı'nın Mardin'de yapılan toplantısının ardından çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Midyat'a geldi. 

Devlet Bakanı Ekren'e, AK Parti Mardin Milletvekilleri Gönül Bekin Şahkulubey, Süleyman Çelebi, Cüneyt Yüksel, Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar, Mardin Belediye Başkanı Metin Pamukçu, Midyat Kaymakamı Mustafa Yılmaz ve beraberindekiler eşlik etti. 

Bakan Ekren, Midyat Genç İşadamları ve Genç Girişimciler Derneği (MİGİAD) Başkanı Zeki Çiçek ve Mardin İç Mimarlar Odası Başkanı Bilal İleri ile görüştü. 

MİGİAD Başkanı Çiçek'in, ilçeye ekonomik destek talebine karşılık olarak Ekren, gelişinin gezi amaçlı olduğunu söyledi. Nazım Ekren, "Bundan sonraki gelişim bu yönlü olacak ve işadamlarına destek sağlayacağız" dedi. 

İlçede Mor Gabriel Manastırı'nı ziyaret eden Devlet Bakanı Ekren, burada Metropolit Samuel Aktaş tarafından karşılandı. Bakan Ekren'e burada Midyat'ta özgün telkari işçiliği gümüş rozet hediye edildi. Anı defterine de görüşlerini yazan Ekren manastırın bölümlerini gezdi. Daha sonra Bakan Ekren, Midyat Konuk Evi'nde TRT 2'de canlı olarak yayınlanan 'Bir Artı Yüz' adlı programa katıldı. Tarihi Midyat Estel Hanı'nı da ziyaret eden Ekren, Midyat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yusuf Demirdağ ile birlikte esnafı dolaşarak vatandaşlarla sohbet etti. 

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren daha sonara karayolu ile Midyat'tan Mardin'e gitti. Ekren, Mardin'den Ankara'ya hareket etti.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2008 Pazar 18:41:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?