5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Devlet Hastanesinde kartlı dönem

Mardin'in Midyat Devlet Hastanesi, hasta tanıtım kartı uygulaması başlatarak vatandaşların sıra beklemesine son verdi.

Midyat Devlet Hastanesi bir ilke imza atarak, ilk defa hastalara kartla kayıt yaptırma imkanı sağlandı. Hastaların kayıt işlemi sırasında vakit kaybını önlemek ve kuyruk çilesine son vermek amacıyla yeni uygulamayı başlattıklarını bildiren, Hastane Başhekimi Osman Özdemir şunları söyledi:

"Uygulanan sisteme göre, vatandaşlar hastaneye T.C. kimlik numarası ile başvurarak alacakları dijital kart ile istedikleri doktorun polikliniğinin kapısında bulunan cihaz yardımı ile kayıt yaptırabilecekler. Ayrıca hastalar poliklinik kapılarının üstünde bulunan LCD ekranlardan da sıralarını takip etme imkanı bulacaklar. Hekim seçme haklarını da kullanarak anında sıra alabilecek olan vatandaşlar herhangi bir sorunla karşılaştıkları takdirde, hasta kabul birimi olaya müdahale edecek. Bu uygulama hastalarımızın, hastanemizdeki otomasyon sisteminden mümkün olan en üst düzeyde yararlanmalarını sağlayacaktır. Uygulamanın hastalar açısından çok verimli olacağına inanıyoruz."dedi.

Dijital kartını alan hastalardan Ziya Kardaş,"Eskiden hasta kabul bölümünde uzun kuyruklar oluşuyordu. Sıra almak için sabahın erken saatlerinde geliyorduk. Herkes aynı sırada beklemek zorunda kalıyordu. Bu uygulamanın herkesi çok rahatlatacağını düşünüyorum" dedi

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2009 Pazartesi 10:42:44
Güncelleme :9 Şubat 2009 Pazartesi 11:03:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?