5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Deyrulzafaran Manastırı'na akın

Mardin'de turizm sezonunun açılmasıyla birlikte hafta sonunu fırsat bilen öğrenci ve diğer vatandaşlar, tarihi mekanlara akın etti.

1600 yıllık Deyrulzafaran Manastırı'na gelen ziyaretçilerin sayısı fazla olunca turlar sırayla içeri alındı. Deyrulzafaran Manastırı sorumlusu Suphi Uslan, havaların ısınmasıyla birlikte manastırın ziyaretçi akınına uğradığını belirterek, manastırın rehberler eşliğinde gruplara sırayla gezdirildiğini söyledi.

Geçen yıla göre turizm sezonunun erken başladığına dikkat çeken Uslan, gelen grupların üniversite öğrencisi ve çalışan kamu görevlileri ile kadın kuruluşlarından oluştuğunu ifade etti.

Manastırı, 8 saat ziyarete açık tuttuklarını ifade eden Uslan, turist sayısında artış olması durumunda bu sürenin uzatılması konusunda yönetim kurulu kararı alacaklarını açıkladı.

Manastır Sorumlusu Uslan, "Bu yıl havalar güzel başladı. Turistler erken gelmeye başladı. Biz hazırlıklarımızı tamamladık. Gelen turist gruplara rehberlerimiz eşliğinde ve sırayla manastırı gezdiriyoruz. Yoğunluk olursa turistler sosyal tesislerde dinleniyor. Sezonun erken başlamasından memnuniyet duyuyoruz" dedi.

Mardin cadde ve sokakları da sabahın erken saatlerinde turist gruplarıyla doldu. Mardin Müzesi, Kasimiye ve Zinriye Medresesi ile tarihi PTT binası ve tarihi mekanlarda yoğunluk yaşandığı gözlendi.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2009 Cumartesi 16:37:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?