7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Diziler Mardin turizmine yaradı

Midyat Kaymakamı Mustafa Yılmaz, son dönemde Mardin ve çevresinde çekilen televizyon dizisi ve filmlerinin bölge turizmini olumlu yönde etkilediğini söyledi.

Yerli ve yabancı turist sayısının artmasıyla bölgenin ekonomik anlamda canlılık kazandığını ifade eden Kaymakam Yılmaz, filmlerin Midyat'ın tarihine ışık tutuğunu ifade etti.

Kaymakam Mustafa Yılmaz, kente bulunan turistik İce-Mar kafede, ilçenin ileri gelenleri, iş adamları ile ulusal ve yerel basın mensuplarına iftar yemeği verdi. İftar yemeği sonrası bir konuşma yapan Yılmaz, ilçenin tarihi ve turistik önemine değinerek, Midyat'ın dil, din, kültür ve tarihi zenginliği itibariyle bir il konumunda olduğunu savundu. İkinci kez Midyat'ta görev yaptığını hatırlatarak bundan oldukça memnun olduğunu sözlerine ekleyen Yılmaz, "Önemli olan burada yapılan hizmetler ve çalışmalardır" şeklinde konuştu.

Yılmaz, Midyat'ın her geçen gün gelişerek güzelleştiğine de değinerek, "Turizmin bu konuda ciddi katkısının olduğunu görüyoruz ve son zamanlarda çekilen filmlerin güzellikler kattığını belirtmeliyim. Önümüzdeki ay da yeni bir dizi film çekilecek. Bir dizi biterken bir başka dizi başlıyor. Dizi ve sinemalar Midyat'ın tanıtımına çok büyük katkı sağlıyorlar" dedi.

Kaymakam Yılmaz, Midyat'ta açılan yüksekokul ve inşaatına başlanılan devlet hastanesinin, ilçenin gelişmesini olumlu yönde etkileyeceğini belirterek ayrıca yüksekokulun fakülteye dönüştürülmesi gerektiğini savundu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2008 Cumartesi 11:48:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ESİN DİJİTAL & PRODUCTİONS IP: 88.226.2.xxx Tarih : 5.10.2008 17:17:32

midyat halkı için ve nusaybin halkı içinde esnafa çok yaradı dizilerin devamını dileriz ESİN DİJİTAL FOTOGRAFÇILIK & PRODUCTİONS kamera ve montaj