7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Doktorlar tıp bayramında stres attı

Mardin İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Tıp Balosu'nda, doktorlar eğlenerek stres attı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Sait Avar, '14Mart Tıp Bayramı' nedeniyle düzenlenen baloda, Tıp Bayramı'nın 1. Dünya Savaşı sonunda İstanbul'un işgal edildiği günlerde yabancı işgal kuvvetlerine karşı tıp öğrencilerinin gösterdiği tepki dolayısıyla kutlandığını söyledi.

14 Mart Tıp Bayramı'nın sadece doktor ve hastaların değil, bütün insanların bayramı olduğunu belirten Avar, "Mübarek ve mukaddes bir meslek olan hekimlik gece-gündüz, soğuk-sıcak demeden, şartlar ne olursa olsun fert ve toplumun sağlığını korumak, dolayısıyla mutluluğunu sağlamak, herkesin derdine çare olmaya koşmak mesleğidir. Hekim, sabırlı olan kişidir. Uzun bir öğrenimden sonra fedakarca hizmet etmek, sabırlı olmakla mümkündür. Her türlü olumsuzluklara katlanabilmek, hoşgörülü olabilmek zorundadır.

Öyle ki, başarılı bir meslek hayatı için kendi yaşayış şekli ve alışkanlıklarını mesleğinin şartlarına uydurmalıdır. Hekim, bilim adamı olma özelliğini asla yitirmemeli, ülkeye ve halka hizmet idealizmini hiçbir zaman bir kenara bırakmamalıdır" dedi.

Bugüne kadar devam eden kutlamalarının, bugün 'Sağlık Haftası' olarak kutlandığını ifade eden Dr. Avar, yılda bir kez de olsa hatırlanmanın sevindirici olduğunu düşündüklerini sözlerine ekledi. Daha sonra baloda doktorlar müzik eşliğinde eğlendi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2008 Cumartesi 16:31:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?