5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Domuz gribi dediler menenjitten öldü

KÜÇÜK GÜLİZAR YANLIŞ TEŞHİS KURBANI OLDU

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde yaşayan Tunç ailesinin 2 kızından büyüğü Gülizar Tunç (10), yaşadığı ani rahatsızlık ve kusma sebebiyle Kızıltepe Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede tedavisine başlanan Gülizar Tunç'un, kısa bir süre sonra yanlış teşhis sonucu hayatını kaybettiği bildirildi.

Kızıltepe İnkılap İlköğretim Okulu 3/C sınıfında okuyan Gülizar Tunç'un yaşadığı rahatsızlıktan dolayı babası, onu Kızıltepe Devlet Hastanesi'ne kaldırarak gerekli müdahalenin yapılmasını istedi. Baba Nezir Tunç'un iddiasına göre, kızına domuz gribi teşhisi konuldu.

Doktorların, kızının H1N1 virüsü taşıdığını açıklayan baba Tunç, tedavisi için yazılan ilaçları ve serumu aldığını ve ilaçların kullanıldığını açıkladı. Koluna takılan serumla kızını eve getirdiğini ifade eden Tunç, daha sonra kızının tekrar fenalaşarak Kızıltepe Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığını belirtti. Kızına yine domuz gribi teşhisi konulduğunu vurgulayan Tunç, giderek fenalaşan çocuğunun Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildiğini dile getirdi. Burada yapılan tetkik ve incelemeler sonucu, kızının H1N1 virüsü taşımadığını belirten Tunç, çocuğuna menenjit teşhisi konulduğunu söyledi.

Baba Nezir Tunç, yaşanan bu sürecin ardından konuyla ilgili doktorların ihmali bulunduğunu belirterek savcılığa başvurduğunu açıkladı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2009 Pazartesi 15:20:00
Güncelleme :22 Aralık 2009 Salı 09:46:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?