5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Dostluk pekişiyor

Mardin ile sınır komşusu olan Suriye'nin Haseke kenti arasında başlayan dostluk ilişkileri her geçen gün artarak devam ediyor.

Genel Merkezi Adıyaman'da bulunan GAP Gazeteciler Birliği ile Haseke Gazeteciler Cemiyeti arasında yapılan kardeşlik protokolü gereği karşılıklı ziyaretler bu dostluğu perçinledi.

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz ve beraberindeki heyet Haseke Valiliği görevine yeni atanan General Muaazza Necip Sellum'a nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyaret sırasında konuşan Vali Sellum, Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos çıkışıyla bütün İslam aleminde ve Suriye'de büyük heyecan oluşturduğunu ifade etti. Vali Sellum ziyarette şunları söyledi :

"Türkiye Başbakanı Tayyip Erdoğan'ın Davos'ta İsrail Cumhurbaşkanı Perez'e yönelik sert çıkışı Arap dünyasında ve İslam aleminde büyük takdir gördü. Türkiye Başbakanı Erdoğan mazlum milletlerin ve bizlerin gönüllerini fethetti. Bu çıkışıyla Başbakan Erdoğan Filistinlilerle beraber Orta Doğu'da yaşadığımız acılara tercüman olmuştur. Suriye Cumhurbaşkanı Dr. Beşar Esat da Başbakan Erdoğan için, 'Kardeşim' ifadesini kullanıyor. Ben de diyorum ki, 'Başbakan Erdoğan bizim kardeşimiz sadece aynı anneden doğmamışız.' Türkiye-Suriye ilişkilerini geliştirici çabalarınız ve görevim için hayırlı olsun ziyaretiniz beni duygulandırdı. GAP Gazeteciler Birliği yöneticilerine üyelerine şahsınızda teşekkür ediyorum" dedi.

Ziyarette iki komşu ülkenin ilişkilerini her sahada geliştirmesinin yararlarına dikkat çeken GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Kıymaz, "Ortak tarih ve aynı coğrafyada ortak kaderi paylaşan iki ülkenin halkları olarak yıllardır aradaki mayınlarla ayrı kalmamız bizi birbirimizden kopartamadı. Başlayan bu sıcak ilişkiler inşallah yakın zaman sonra kapılardan serbestçe girip çıkılacak düzeye ulaşmasını temenni ediyoruz; tabandan tavana her kesim Türkiye-Suriye ilişkilerinin gelişmesini istiyor ve bunun için bir gayret içerisindeler" şeklinde konuştu.

Ziyarette GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, Başkan Vekili Hamit Özpolat, Genel Başkan yardımcısı Fevzi Şimdi, Haseke Vali Vekili Salih Havice, Haseke Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Bedir Şellal, Haseke Gazeteciler Cemiyet Başkanı Yunus Halef de hazır bulundu.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2009 Pazartesi 15:41:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?