4
Mayıs
2024
Cumartesi
MARDİN

DTH'den yeni parti

Demokratik Toplum Hareketi (DTH) adı altında toplanan koordinasyon üyeleri, yeni bir parti oluşturmak için Mardin’de biraraya geldi.

Mardin Bilen Oteli’nde düzenlenen toplantıya; DEP eski Genel Başkanı Hatip Dicle, DEP eski Milletvekili Ahmet Türk, eski HEP Genel Başkanı Feridun Yazar, Koordinasyon Başkanı Selanik Öner, DEHAP Mardin İl Başkanı Cemal Veske, Dargeçit Belediye Başkanı Süleyman Anık ve yaklaşık 500 partili katıldı. Toplantıda konuşan eski HEP Genel Başkanı Feridun Yazar, değişen dünyanın koşullarına uygun yeni bir siyasi parti kurmak için böyle bir oluşuma gittiklerini söyledi. Yazar, "Türkiye’yi kucaklayan, Türkiye’nin bütün sorunlarını ilgilendiren bir parti kurmayı hedefliyoruz" dedi.

DEP eski Genel Başkanı Hatip Dicle ise yaptığı konuşmada, yeni bir siyaset kültürü yoluyla DTH olarak bugün partileşme sürecini yaşadıklarını ifade ederek, "Kurulacak yeni partinin örgütlenme modeli, görüşsel işleyişi ve siyasi hedefleri ile halkın demokratik iradesinin en geniş katılımıyla oluşturulacaktır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mart 2005 Pazar 15:08:13
Güncelleme :21 Mart 2005 Pazartesi 07:15:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
asım ata IP: 88.249.56.xxx Tarih : 21.10.2007 20:19:40

türkiye bagımsız ve milliyetci ülkedir, türkiye türklerin ve herzamanda türk olarak kalacaktır,sizin ve sizingibiler  bu ülkeyi bölmeye gücünüz yetmez 12 degil 12 bin şehit versek de hepiniz yok olacaksınız ,pkk nın piçleri bizim şehitlerim cennette allah katında en kutsal yerdeler sizin hain p.....  ise cehennemde yanacaklar dth ölüm size az gelecek hesap günü geldi ölme ye hazır olun