5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

DTP, Mardin'de AKP'yi zorluyor

Zaman gazetesinde yer alan haber şöyle:

Mardin, DTP'nin büyük önem verdiği şehirler arasında. Hem DTP lideri Ahmet Türk'ün hem de eşbaşkan Emine Ayna'nın seçim bölgesi. Dolayısıyla bu parti ağırlığını hissettiriyor. Ancak ilde Başbakan Erdoğan'ın ayrı bir yeri var. Miting programında Mardin'i ilk sıralara yerleştiren Erdoğan'a büyük sempati duyuluyor. 

2004'te Mardin Belediye Başkanlığı'nı kazanan AK Parti, yarışa yeni bir isimle girdi. Başkanın verilen sözleri tutmadığına olan inancın AK Parti'yi böyle bir değişikliğe yönelttiği savunuluyor. Aday olarak avukat Beşir Ayanoğlu'nun gösterilmesi olumlu bulunsa da eski döneme ilişkin memnuniyetsizliğin, oyları düşürdüğü belirtiliyor. Ayanoğlu, DTP'nin adayı eğitimci Enver Ete ile kıyasıya bir yarış içinde.

Kanaat önderlerine göre, daha önce olduğu gibi Mardinliler yine tercihini AK Parti'den yana kullanacak. Ancak SP ve DP'nin ilde güçlü isimleri aday gösterdiği, bunun AK Parti'nin oylarını bölebileceği söyleniyor. SP Abdulmuttalip Bilgiçoğlu, DP de M.Ali Tutaşı ile yarışa katılıyor. 

Zaman gazetesinde çıkan haberi değerlendiren Mardinimiz.com Genel Yayın Yönetmeni Burak Erdem şunları söyledi: “Zaman gazetesinde yer alan düşüncelere bende aynen katılıyorum. Mardin’de seçim AKP ve DTP arasında geçecek gibi görünüyor. Fakat DP’li M.Ali Tutaşı’yı da unutmamak gerekiyor. Çünkü M.Ali Tutaşı Mardin’de sevilen isimlerin başında geliyor. M.Ali Tutaşı belediye başkanı seçilmese bile seçimlere giriyor olması dengelerin değişmesine neden olacaktır. Şöyle ki seçilmediği takdirde M.Ali Tutaşı’nın alacağı her oy DTP’ye yarayacaktır. Çünkü DTP’nin oylarında herhangi bir bölünme olmayacak ve M.Ali Tutaşı, tepkili AKP’lilerden de oy alacak gibi görünüyor. Hal böyle olunca da DTP’nin belediyeyi alması sürpriz olarak değerlendirilmeyecektir. Fakat AKP’nin Mardin’deki mevcut oy potansiyelini ve Başbakan’a olan sevgiyi de göz ardı etmemek gerekir. Bu oy potansiyeli ve sevgi de AKP’yi bir adım öne çıkarıyor. 

Başbakan gibi Ahmet Türk’ün de Mardin’e ne kadar önem verdiğini hepimiz yakından biliyoruz. Ahmet Türk’e ilk olarak hangi belediyeyi almak istersiniz diye soracak olursak cevabının Mardin olacağından hiç kuşkum yok. Yani anlayacağınız AKP ve DTP’de Mardin için inanılmaz derecede yoğun bir mücadele var. M.Ali Tutaşı bu yarışta bende varım diyor ve bütün gücüyle çalışıyor. Seçim sürecinde son viraja girmemize rağmen kimin ipi göğüsleyeceğini hala kestiremiyoruz.” 

mardinimiz.com
Yayın Tarihi : 23 Mart 2009 Pazartesi 10:54:51
Güncelleme :23 Mart 2009 Pazartesi 12:37:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet gökcen IP: 217.224.123.xxx Tarih : 26.03.2009 15:48:19

Mardin merkez DTP disinda herhangi parti kazanma sansi yoktir cünki DTP hizmet icin gelecek basarilar diliyorum