5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

DTP adayı projelerini anlattı

DTP Mardin Belediye Başkan Adayı Enver Ete, gazetecilerle bir araya gelerek projelerini anlattı.

Büyük Mardin Oteli'nde düzenlenen toplantıya, DTP Belediye Başkan Adayı Enver Ete, DTP Parti Meclisi Üyesi Hatice Çoban, İl Başkanı Hilmi Öncü, Belediye Meclis üyesi Avukat Özlem Mungan, kentte görev yapan ulusal ve yerel medya temsilcileri katıldı. Gazetecilere projelerini anlatan Ete, kentin ulusal düzeyde gelişmesi için elinden geleni yapacağını söyledi. Sivil toplum örgütleri ile toplantılar yaparak, belediye ile uyum içerisinde olmayı sağlayacaklarını ifade eden Ete, "Kente gelen misafirlerimizi halen nerede karşılayacağımızı bilmiyoruz. Otogarı yok. Tarım ve hayvancılıkla geçinen bir kent ama ne yazık ki halen bir hayvan pazarı yok. Ama biz halk belediyeciliği için hedeflerimizi akademisyenler ile birlikte hazırladığımız projeleri gerçekleştirerek Mardin'i modern bir kente çevirmek istiyoruz. Feodal adına değil bir ailenin güdümünde değil, halkın katılımıyla bir belediyecilik anlayışı sergileyeceğiz" dedi.

DTP Parti Meclisi üyesi Hatice Çoban ise yerel yönetimlerde DTP'nin siyasi kimliğinin değil hizmet anlayışının ön planda olacağını söyledi. Çoban, "Halkımız bize destek veriyor. Kendi öz kaynaklarımız ile çalışmalarımızı yürütüyoruz. Biz halkımızdan sadece oy istemiyoruz. Aynı zamanda ekonomik destek de istiyoruz. Halkımız bu desteği kendi isteği doğrultusunda hem oyunu hem de maddi ve manevi desteğini vermekten çekinmiyor. Siyasi kimliğimiz değil, belediyecilikte hizmet anlayışımız ön planda olacaktır.

Belediyelerimiz siyaset konuşulacak bir yer değil hizmet konuşulacak ve yürütülecek belediye anlayışı hakim olacaktır" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2009 Cuma 14:37:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?