7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

DTP Eş Başkanı Ayna Mardin'de

 

Nusaybin ilçesinde esnaf ziyaretlerinde bulunan DTP Eş Başkanı Emine Ayna, dün Cizre'de meydana gelen mayınlı saldırıyı acı verici bir olay olarak değerlendirdi.

DTP Eş Başkanı ve Mardin Milletvekili Emine Ayna, Nusaybin ve beldelerinde incelemelerde bulundu. Nusaybin'den sonra Akarsu, Duruca ve Girmeli beldelerini gezdiklerini belirten Ayna, "Buralarda halk toplantıları düzenledik. Süreci değerlendiriyoruz. Bu süreçteki çalışmaların nasıl olmasını değerlendiriyoruz. Yine operasyonları konuşuyoruz, yine bunun neden olduğu sorunları konuşuyoruz. Kürt sorununu konuşuyoruz, Kürt sorununun çözümünü konuşuyoruz. Yoklukları, yoksullukları konuşuyoruz. Bu yoklukların, yoksullukların sonuçlarını konuşuyoruz. Bunları nasıl çözebileceğimizi konuşuyoruz. Aynı zamanda DTP olarak seçimlere nasıl hazırlanacağımızı, nasıl hazırlanmamız gerektiğini konuşuyoruz" dedi.

Şırnak'ın Cizre ilçesindeki mayınlı saldırının detayını bilmediğini belirten Ayna, ''Bu acı olayların yaşanmaması ve insanların ölmemesi için Kürt sorununun çözülmesi konusunda adım atılmasının şart olduğunu'' söyledi.

Ayna, şöyle konuştu:

"Bu gerçekten acı verici bir olay. İnsanların ölümü kadar kaybettiren bir şey yoktur. Her bir insanın ölümü o insanın yaşı kadar zamanın kaybı demektir. Yetişen bir beynin kaybı demektir. Bir beynin yetişmesi, bir insanın büyümesi, bir insanın yetişmesi, bir insanın gelişmesi, bir insanın belirli bir noktaya gelmesi, belli bir birikim, deneyim kazanması kolay bir olay değildir. Ve her bir insanın ölümü bunun bir bütün olarak yok olması demektir. Bundan sonra dünyaya, yaşama, insanlığa katacaklarının da yok olması demektir. Her bir insanın ölümü bir yaşamın yok olması demektir. Bu yüzden acı vericidir. Bunları hepimiz bir araya gelerek engellemek zorundayız. Ölümleri engellemenin tek yolu operasyonlara son vermektir. Operasyonlara son vermek, bu soruna neden olan Kürt sorununun çözümsüzlüğünü artık bitirmektir. Bu inkarı artık bitirmek, oturup Kürt sorununu tartışmak. Çözüm, Kürt sorununun demokratik ve barışçıl çözümündedir. Artık herhangi bir insanımız ölmesin. Gelin el ele verelim, artık bitirelim bu ölümleri."

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2008 Salı 11:30:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?