8
Mayıs
2024
Çarşamba
MARDİN

DTP eş başkanı Ayna Mardin'de

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Eş Başkanı Emine Ayna seçim bölgesi Mardin'in Midyat ve Dargeçit ilçelerinde esnaf ve kahve ziyaretleri yaptı.

Midyat ilçesinde esnaf ziyaretlerinde bulunan DTP Eş Başkanı Emine Ayna, partililere yaptığı konuşmada, "Halen operasyonlardan, Kürt sorununu, yoklukları ve yolsuzlukları konuşuyoruz. Kürt sorununun çözülmesi konusunda adım atılması şarttır. Bu gerçekten acı verici bir olay" dedi.

Milletvekili Ayna, 24 yıl önce Kürtlerin durumunun tartışılması ve gelişen eylemlerin neden geliştiğinin tartışılması durumunda çözüme ve silahsız günlere yaklaşılmış olacağını ifade ederek, "80 darbesini tartışacağız. Eğer, Ergenekon davası görülüyorsa 1980 darbesini tartışacağız. 1960 askeri darbesi, Türkiye'deki köylü harekete yapıldı. Anadolu'da gelişen çok partili sistem ile birlikte statükoya (Var olan durum) karşı gelişen bir halk hareketine karşı yapıldı. 1970 askeri darbesi, gençlere karşı, öğrencilere karşı, devrimcilere karşı, sol güçlere karşı yapıldı. Önce bu tarihi gerçekler ile yüzleşeceğiz" diye konuştu.

Emine Ayna daha sonra Midyat çarşı esnafını dolaştı. Daha sonra Dargeçit ilçesinde partililer ile bir araya gelen Ayna, burada Kılavuz Belde Belediyesi'ni ziyaret etti. Ayna, Dargeçit Belediyesi'nde partisinin Mardin teşkilatı ve partili Belediye Başkanları ile birlikte basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi. Emine Ayna daha sonra Mardin'e hareket etti.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2008 Çarşamba 16:30:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?