5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

DTP'den CHP'ye siyah çelenk

MARDİN'DE CHP'Lİ ÖYMEN'E TEPKİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in TBMM'de yaptığı konuşmada Tunceli'de tarihte meydana gelen ve 'Dersim isyanı' olarak anılan olaylarla ilgili kullandığı ifadelere tepkiler devam ediyor.

DTP Mardin Yönetimi, DTP'li belediye başkanları ve kalabalık bir grup CHP İl Başkanlığı binasının önüne bıraktıkları siyah çelenkle CHP'li Onur Öymen'in konuşmasına tepki gösterdiler. Vali Ozan Caddesi üzerindeki CHP binasına kadar yürüyüşe geçen DTP'li grup MHP il binasının önünde de açıklama yaparak MHP'ye tepki gösterdi. DTP'li grup adına açıklamayı okuyan Nezir Akar, "Sosyalist enternasyonal kimliği olan CHP'nin sosyal demokrasi maskesi altına saklanarak Alevileri ve solcuları kandırmaktan

vazgeçmesini öneriyoruz. CHP, MHP ile kol kola girip Kürt sorununun çözümünde kan dökmeyi çözüm olarak savunmaktadır. Kontrgerilla faaliyetleri yürütmekte Ergenekoncuların avukatı olacağını ilan etmedi mi? Bu da mı yanlışlıkla söylendi? Sivas Madımak Oteli saatlerce süren ayinle yakılırken 37 insanın ölümü ile sonuçlanan ölesiye insanlık dışı vahşette CHP'nin sesini duymadı mı? O da küçük bir hata olarak kayıtlara geçti" dedi.

Kendilerini 'Barış elçileri' olarak adlandıran grubun karşılanması sırasında anaların yüzünün gülmesinin CHP'yi rahatsız ettiğini ileri süren Akar, "Her yerde kendini paralayarak bunu sorun etti. Çünkü amaç barış değil kan ve gözyaşını hedeflemekti. Süreç sadece çözümden yana olan ile olmayanları ayrıştırmaktı. Irkçı ve katliamcı çizgide yürüyen ile toplumdan, barıştan yana olmayanları da ortaya çıkardı. Alkışlanacak performansı ile ırkçı katliamcı bir çizgide seyrettiği ortaya çıktı. Hatta hunu Genel

Başkan Yardımcı Onur Öymen 1938 Dersim katliamını anımsatmaları ile besledi ve topyekün imha yönetiminin Türkiye resmi siyasetinin olması gerektiğinin altını çizdi. CHP'nin savunduğu 1938 çizgisi son 70 yıla damgasını vurdu. Şiddet bu çizgiyi mayaladı. Kan ve katliam bu çizgi üzerinde gelişti. Sorunları derinleştiren halkları birbirine uzaklaştıran hatta çatıştıran bu çizgi oldu" şeklinde konuştu.

DTP'li grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

MARDİN'DE CHP'Lİ ÖYMEN'E TEPKİ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2009 Çarşamba 14:54:00
Güncelleme :18 Kasım 2009 Çarşamba 20:16:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?