5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

DTP'li kadınlardan basın açıklaması

Mardin'de DTP üyesi bir grup kadın son günlerde kendilerine baskı yapıldığı gerekçesiyle basın açıklaması düzenledi.

Yeniyol Caddesi'nde bir araya gelen ve aralarında DTP'li kadın belediye başkanlarının da bulunduğu kalabalık, yürüyüş öncesi zılgıtlar eşliğinde basın açıklaması düzenledi. Açıklamayı okuyan DTP Mardin Kadın Meclisi Başkanı Ceylan Yalçın, DTP'li kadınlar olarak ölüme karşı hayat, savaşa karşı barış istediklerini belirterek, "Meclis'i ve hükümeti operasyonları durdurmaya ve barışı inşa etmek için gerekli adımları atmaya çağırıyoruz" dedi.

Bölgede 30 yıldan beri devam eden çatışma ortamında hak ihlallerine, işkencelere, faili meçhullere, şiddete, tacize ve tecavüze maruz kaldıklarını iddia eden Yalçın, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Bu eziyet ve zulme birebir tanık olduk ve yaşadık. Halen de yaşamaya devam ediyoruz. 30 yıldan beri yaşanan savaşta ve çatışmalı süreçte en çok biz kadınlar etkilendik. Kürt sorunun demokratik sorunu halkımızın büyük değerler ve bedeller pahasına yürüttüğü mücadelenin sağladığı başarının bir sonucu olarak ilk kez kapsamlı bir biçimde Türkiye ve dünya gündemine oturmuştur. Gelinen noktada Kürt sorununun iktidar organları, yazar, aydın, sanatçı ve sivil toplum örgütleri tarafından tartışıldığı bir dönemden geçiyoruz.

Ancak yaşanan soruna doğru temelde yaklaşılmadığı, Kürt halkının iradesinin tanınmadan bir çözüm arayışı olması çözüm ekseninin doğru oturtulmadığını yansıtmaktadır. Sorunun çözümüne bu eksende yaklaşmak çözümleyici olmayıp başka yönden tıkanmayı getireceği açık ortadadır. Dolayısıyla yakalanan bu süreci barış sürecine çevrilebilmesi için buradan hükümete sesleniyoruz. Barışın yolu halkların kardeşliğinden, onurlu ve insanca ortak yaşamanın biçimlerinin oluşturulmasından , medyanın,
eğitim kurumlarının cinsiyetçiliği ve ırkçılığı kışkırtan ve üreten anlayışlardan arındırılmasından geçiyor."
Geniş güvenlik önlemleri altında düzenlenen basın açıklaması olaysız bir şekilde sona erdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2009 Salı 18:33:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?