5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Düğüne kanlı saldırı!

Mardin'de bir düğüne yapılan saldırıda 45 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi yaralandı.

Olay, saat 21.00 sıralarında Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyünde bir düğünde meydana geldi. Bombalar ve uzun namlululu silahların kullanıldığı saldırıda yaralananlar ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

VALİLİK: "TERÖR SALDIRISI DEĞİL"

Mardin Vali Yardımcısı Ferhat Özen, saldırıda şu ana kadar 44 kişinin hayatını kaybettiğini, yaralılar da olduğunu söyledi. Özen, olayın terör saldırısı olduğunu düşünmediklerini kaydetti.

ERDOĞAN BİLGİ ALDI

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Merkezi'nde Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı devam ettiği sıralarda Başbakan Erdoğan'a, Mardin'deki silahlı saldırıyla ilgili bilgi notu iletildi.

Konuyla yakından ilgilenen Başbakan Erdoğan'ın, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ı telefonla arayarak saldırıyla ilgili bilgi aldığı öğrenildi.

BAKANLIK: "ÖLÜ SAYISI 45"

Olayla ilgili İçişleri Bakanlığı'nca bir kriz masası oluşturuldu. Bakanlıktan yapılan resmi açıklamada, saldırıda 45 kişinin hayatını kaybettiği, 6 kişinin de yaralandığı ifade edildi.

ÖLENLERİN ÇOĞU KADIN VE ÇOCUK

Öte yandan silahlı saldırıda hayatını kaybedenlerin büyük çoğunluğunun çocuk ve kadın olduğu öğrenildi. Bölgede geniş güvenlik önlemleri alan jandarma ekiplerinin köye giriş ve çıkışları kapattığı bildirildi.

ESKİ MUHTARIN KIZININ DÜĞÜNÜ

Saldırının gerçekleştiği düğünün, köyün eski muhtarı Cemil Çelebi'nin kızının düğünü olduğu belirtildi. Köy halkının büyük çoğunluğunun korucu olduğu, olayın ardından korucuların saldırganlara silahla karşılık verdiği kaydedildi.

BAKANLAR MARDİN'E GELİYOR

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Tarım ve Köy İşleri Mehmet Mehdi Eker ile birlikte bazı milletvekillerinin Mardin'e gelecekleri açıklandı.


Önceki haber

Mardin merkeze bağlı Sultan Köyü'nde bir düğüne düzenlenen silahlı saldırıda ölen ve yaralananlar olduğu bildirildi.

Edinilen ilk bilgilere göre, Mardin'e yaklaşık 20 km mesafedeki Sultan Köyü'nde yapılan meydan düğününe kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerce silahlı saldırı düzenlendi.

Olay yerinden gelen ilk bilgilerde, çok sayıda ölü ve yaralı olduğu ifade edildi.

ERDOĞAN BİLGİ ALDI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mardin'deki saldırıyla ilgili İçişleri Bakanı Beşir Atalay'dan bilgi aldı.

Edinilen bilgilere göre, Ak Parti MYK toplantısı devam ederken Başbakan Erdoğan'a, Mardin'deki saldırı olayı ile ilgili bilgi notu iletildi. Olayla yakından ilgilenen Erdoğan'ın, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ı telefonla arayarak olayla ile ilgili bilgi aldığı belirtildi
 

AA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2009 Salı 00:16:04
Güncelleme :5 Mayıs 2009 Salı 09:12:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ilyas ilyasoğlu IP: 88.247.43.xxx Tarih : 5.05.2009 08:51:43

sozun bittigi yer şimdi insan olarak buna nasıl bi yorum yapılabilirki kelimeler yetersiz kalır cumleler insanın boğazında takılıp düğüm düğüm gider.ya bu nasıl bir zihniyet bu nasıl bi düşünce?yazarken bile inanın ellerim titriyor gözyaşlarıma hakim olamıyorum.bre zalim sen nasıl kıydın o kadar savunmasız çocuk çoluga?hiçmi ellerin titremedi,hiçmi yüreyin acımaz,o çığlık sesleriyle sen nasıl uyuyacan nasıl kalkacan?işin kısası en kısa zamanda inşallah