8
Mayıs
2024
Çarşamba
MARDİN

Dünya ormancılık günü kutlandı

Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar 'Dünya Ormancılık Günü' etkinlikleri kapsamında, öğrencilerle birlikte fidan dikti.

Mardin Büyük Otel'de düzenlenen törende bir konuşma yapan Vali Mehmet Kılıçlar birçok ülkede kutlanmakta olan 'Dünya Ormancılık Günü'nün başlıca amacının; ormanların korunması, geliştirilmesi ve iyi bir şekilde işletilmesi olduğunu kaydetti. Vali Kılıçlar sözlerini şöyle sürdürdü:

"Günümüzde, insanoğlu, yeryüzünün fiziksel, kimyasal ve biyolojik dengesini bozmaya başlamıştır. Bu olay 19. yüzyılın ikinci yarısında başlamış, 20. yüzyılda endüstrileşme atılımları ile tehlikeli boyutlara ulaşmıştır. Konu, insan sağlığını etkileyecek boyutlara taşınmıştır. Bugün için yaşamı zorlaştıran, çevre kirlenmesi ve tahribi, yarının dünyasında, hayatı imkansızlaştırmak üzere ağlarını örmektedir. Bile bile ve göz göre göre hazırlamakta olduğu acı sona yaklaşırken, insanoğlunun aklı, mantığı ve sağduyusu ile bu gidişe kayıtsız kalması düşünülemez. Bu konu bireylerin bilinçlenip, katılımcı bir davranış içinde doğayı sevmesi ve koruması ile başarılacaktır."

Küresel ısınmanın etkileri tartışılırken suyu, havayı, toprağı konuştuklarını anlatan Vali Kılıçlar, "Eskiden önemsiz şeyler konuşulduğunu ima etmek için havadan sudan konuştuk denirdi. Oysa bugün havadan, sudan konuşmak dünyanın en ciddi işidir. Suyun, temiz havanın olmadığı çölleşen bir dünyada kimse yaşamak istemez. Son yıllarda orman ve ağaçlandırmaya gösterilen duyarlılık, ülkemizde ormancılığın geliştirilmesine yönelik faaliyet ve çabalar sevindirici boyutlara ulaşmıştır" dedi.

Mardin'in yeşil geleceği için umut verici gelişmeler olduğuna dikkati çeken Vali Mehmet Kılıçlar daha sonra öğrenciler ile birlikte fidan dikti.

.
Yayın Tarihi : 25 Mart 2008 Salı 16:16:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?