5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Eczacı vekil meslektaşlarını ziyaret etti

Mardin'in ilk bayan milletvekili AK Partili Gönül Bekin Şahkulubey, teşekkür ziyaretlerine kendisinin de üyesi olduğu Mardin-Şırnak Eczacılar Odası'yla başladı.


Eczacılar Odası Mardin-Şırnak Şube Başkanı Cengiz Bingül ve üye eczacılar tarafından çiçeklerle karşılanan Mardin'in ilk kadın Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, eczacıların sorunlarını dinledikten sonra kendisinin de sorunların çözüme kavuşması için mecliste yoğun bir çalışmanın içine gireceğini söyledi. Türkiye'deki bilinçsiz ilaç tüketimine değinen Şahkulubey, vatandaşlar arasında antibiyotik kullanımının dünya ortalamanın çok üstünde olduğunu örnek vererek, Türkiye'de de hastanın ihtiyacı kadar ilaç verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Türk Eczacılar Odası Genel Başkanıyla birlikte 8 eczacının milletvekili olarak seçildiğini hatırlatan Şahkulubey, "Sağlık hizmetleri 7'den 70'e herkese ulaşmalı. Halkın ekonomik gücünün dikkate alınması gerekir. Sağlık hizmetleri dört dörtlük olmalı, istikrar ve süreklilik sağlanmalı. Sağlık hizmetlerinin düzenli olması için en yüksek teknoloji kullanılmalı. Genel felsefemiz insanı yaşatmak olmalıdır" dedi.


Oda Başkanı Cengiz Bingül ise, SSK'nın eczacılara ilaçlardan vermesi gereken payların her zaman geciktiğine dikkat çekerek, Mardin'in ilk bayan ve eczacı milletvekilinin de sorunlara daha çok duyarlı ve çözüm getirme yollarında daha etkin olacağına inandığını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2007 Perşembe 10:47:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet gazioğlu IP: 88.254.52.xxx Tarih : 4.08.2007 11:21:00
deyerli sayın milletvekilimiz sizin millet vekili olduğunuz mardinde bizimde katkılarımız oldu ve bizim oylarla millet vekili oldunuz sizden sadece meçlise gitmenizle hertürlü yardımlarınızı bekliyoruz mardin halkı için ve umarım özelllikle bölümünüz olan salıktan hertürlü desteyi bekliyorun saygılarla