3
Mayıs
2024
Cuma
MARDİN

Eğitim ihalelerinin iptaline tepki

Anavatan Partisi Mardin İl Başkanı Süleyman Çelik, kentte eğitim ihalelerinin iptal edilmesine tepki göstererek, bazı müteahhitlerin ihaleleri kazanamayınca geçen yıl olduğu gibi yine ihaleleri iptal ettiğini öne sürdü. 

Konu ile ilgili basın toplantısı düzenleyen İl Başkanı Süleyman Çelik, bazı müteahhitlerin ihaleleri kazanamayınca geçen yıl olduğu gibi yine ihaleleri iptal ettiğini iddia ederek, "Geçen yıl Nusaybin ve Kızıltepe ilçelerinde yapılan lise inşaatında usulsüzlük yapıldı. Yapılan ihaleleri ilk önce başka müteahhit kazanmıştı. Daha sonra devreye girilerek bu ihaleler iptal edildi. Geçen yılki ihalelere etik olarak tepki göstermedik, ancak bu yıl iptal edilen ihalelerin sonuna kadar takipçisi olacağız" dedi. 

Kentte 2 yıldır eğitim ve sağlık alanında ciddi sıkıntılar olduğunu öne süren Çelik, "Devletin hastanesinin kapatılarak sağlık polikliniğine çevrilmesi tarihi kentte yaşayan binlerce insanın sağlığını hiçe saymak anlamına geliyor. 350 yataklı hastaneyi kapatarak semt polikliniğine çevrilen Mardin Devlet Hastanesi ise binası bugün adeta hayalet hastanesine çevrildi. Tarihi ve kültürel medeniyetleri barındıran kentin bu şekilde cezalandırılması Mardin halkı kadar bizleri de üzmektedir" şeklinde konuştu. 

Çelik, il genelinde 2 bin 200 derslik açığı bulunduğunu söyleyerek, "Okullarımızda 60-70 kişi bir sınıfta eğitim görmektedir. Hükümetin bölgede bütün ağırlığını 'KÖYDES'e yoğunlaştırması ve eğitimi ikinci plana itmesi açıkçası bizleri endişelendiriyor. Hükümetin bu konuda acil tedbirler almasını bekliyoruz" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2006 Salı 14:34:24
Güncelleme :4 Temmuz 2006 Salı 15:21:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İskender YILDIZ IP: 85.104.57.xxx Tarih : 10.07.2006 15:05:57
İhalelerin zamanında yapılması yararlı olur.Özellikle köy okullarının bir bölümünün mutlaka bakımdan geçirilmesi gerekir.Öte yandan ihale işlemlerine ve teslim alma işlemlerine sıkı denetim getirilerek buna uymayanların uyarılıp cezalandırılması gerekir.Web ekibine bu güzel olanak için teşekkür ederim.Kahramanmaraş Göksun Keklikoluk Köyü ve Sivas İmranlı Doğançal Köyü başta olmak üzere selam bekleyen herkesi selamlarım. Yazma olanağı için de teşekkür ederim.