5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Eğitim-Sen'den basın açıklaması

Mardin'in Derik ilçesinde Eğitim-Sen Derik Temsilciliği önünde toplanan sendika üyeleri, KESK'e ve Eğitim Sen'e yönelik uygulandığı iddia edilen baskıların durdurulmasını istedi.

Eğitim-Sen Derik Temsilciliği önünde toplanan üyeler, Cumhuriyet Meydanı'na geçerek basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklaması yapan Bahattin Durmaz, "Bir süredir konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızda yaşadığımız polis baskısı genel merkez yöneticilerimize kadar ulaştı. Önceki gün sabah saatlerinde aralarında KESK Merkez yönetim kurulu üyesi kadın sekreterimiz Songül Morsümbül ve Eğitim-Sen Merkez yönetim kurulu üyesi ve kadın sekreterimiz Gülçin İsbert, eski KESK genel sekreterimiz
Abdurrahman Daşdemir ve eski Eğitim-Sen kadın sekreterimiz Elif Akgün'ün de olduğu 30 arkadaşımız gözaltına alındı.

Polis ve Jandarma ekipleri KESK Genel Merkezi'nde arama yaptı. Bir emek örgütü olan konfederasyonumuza yönelik tırmandırılan polis baskısı hiçbir demokratik ölçüye uymamaktadır. KESK bu tür baskılarla, yıldırma operasyonlarıyla mücadele çizgisinden geri duracak bir konfederasyon değildir. KESK 250 bin üyesi olan demokratik bir kitle örgütü, ulusal ve uluslararası saygınlığa sahip bir
konfederasyondur. KESK aynı zamanda baskılara, sürgünlere ve tutuklamalara tarihi boyunca göğüs germiş ve kamu emekçilerinin haklarını savunmak için bedeller ödemiş demokratik bir mücadele örgütüdür. KESK Gerçek sendikadır. KESK'e yönelik baskılar derhal durdurulmalıdır. Baskılar bizi yıldıramaz. Gözaltına alınan arkadaşlarımız toplum içinde tanınan, saygınlığı olan, adresleri belli sendikacılar ve kamu emekçileridir. Durum böyleyken baskınlarla gözaltına alınmalarının makul hiçbir açıklaması yoktur.

Arkadaşlarımıza yönelik bu tutumu şiddetle kınıyoruz. 250 bin üyesi olan bir demokratik kitle örgütü aranırken bir tek savcının bulunmaması kabul edilemez. Yapılan aramalarda konfederasyonumuzun kadın çalışmalarına ilişkin belgelerine, örgüt içi yazışmalara, Başbakanlıkla Çalışma Bakanlığıyla yaptığımız yazışmalara üyesi olduğumuz uluslararası konfederasyonlarla yapılan ve çoğu kadın haklarıyla ilgili, kreşle ilgili ve doğum izniyle ilgili yazışmalara dahi el konulmuştur. Songül Morsümbül arkadaşımızın bilgisayarı, cd'leri usulsüz bir biçimde alınmıştır. Arayanlar ne aradıklarını dahi bilmemektedir.

KESK'te suç unsuru bir şeyin bulunması mümkün değildir. KESK yasal ve meşru zeminlerde kamu emekçilerinin hakkını savunan, gücünü sadece üyelerinden alan ve kimseye diyet borcu olmayan demokratik bir örgüttür. Tüm demokratik kamuoyunu, siyasi parti ve çevreleri, sendika ve konfederasyonları, meslek örgütlerini ve duyarlı yurttaşlarımızı KESK'e dayanışmaya çağırıyoruz" dedi.
Derik Eğitim-Sen temsilciliği üyeleri ve bazı sivil toplum örgütleri de destek verdiği eylemin ardından "Baskılar bizi yıldıramaz ve Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz" sloganları atan grup sessizce dağıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2009 Cumartesi 13:14:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?