30
Nisan
2024
Salı
MARDİN

Eğitim Sen'lilerden meşaleli protesto

Eğitim Sen Mardin Şubesi Üyeleri, sendikanın kapatılmasını protesto amacıyla ellerinde meşalelerle yürüyüş yaptı. Şube Başkanı Enver Ete, kapatma girişimi ile demokrasiye ve ifade özgürlüğüne darbe vurulduğunu belirterek, "Biz bu sendikayı sokaklarda kurduk, kapattırmayacağız" dedi.

Eğitim-Sen Mardin Şubesi üyesi bir grup, dün akşam saat 21.00 sıralarında sendikanın kapatılmaması için ellerinde meşalelerle yürüyüş yaptı. Çevik Kuvvet Polisi’nin güvenlik çemberi altında gerçekleşen yürüyüş, yaklaşık 100 kişilik grubun şube binasından 100 metre kadar uzaklaşmasının ardından polisin ikazı ile durduruldu. Polis şefleri; Sendika Şube Başkanı Enver Ete ve eylemcileri, trafiği engelledikleri gerekçesiyle dağılmaları, aksi takdirde müdahale edecekleri konusunda uyardı. Bunun üzerine başlayan tartışma, grup adına basın açıklaması okunması talebinin kabulüyle son buldu.

Basın açıklamasını okuyan Başkan Ete, kapatma girişiminin demokrasiye, ifade ve örgütlenme özgürlüğüne bir darbe olduğunu belirterek, "Daha önce 12 Mart faşizmi, Türkiye Öğretmenler Sendikası’nı kapatmış, ancak öğretmelerin mücadelesini engelleyememiştir. TÖS’ün ardından kurulan TÖP-DER ise 12 Eylül faşizmi tarafından kapatılarak, örgütlü mücadele dağıtılmak istenmiştir. Ancak eğitim emekçileri mücadelelerini sürdürerek, Eğitim-Sen’i kurmuş ve bugünlere getirmiştir. Aynı zihniyet bugün Eğitim- Sen’in kapatılması için çaba harcamaktadır. Kapatma girişimi, düşünceyi ifade ve örgütlenme özgürlüğüne ve demokratikleşme mücadelesine büyük bir darbe indirmiştir. Biz bu sendikayı sokaklarda kurduk, kapattırmayacağız" dedi.

Eğitim-Sen üyesi eylemciler, daha sonra polis gözetiminde ’Ana Dilde Eğitim Engellenemez’ ve ’Sendikamız Kapatılamaz’ sloganları eşliğinde yürüyüşe geçerek, sendika binasına döndü ve eylem burada olaysız şekilde sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2004 Perşembe 15:33:19
Güncelleme :9 Aralık 2004 Perşembe 15:37:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
YILMAZ DEMİREL IP: 85.98.66.xxx Tarih : 6.07.2005 12:27:25
EĞİTİM SEN'LİLERİ SONUNA KADAR DESTEKLİYORUZ.MEŞRU VE HAKLI YOLDAKİ YÜRÜYÜŞÜNÜZE CANDAN KATILIYORUM. EĞİTİM SEN KAPATILAMAZ.....................