3
Mayıs
2024
Cuma
MARDİN

Eğitime destek kermesi düzenlendi

'Haydi Kızlar Okula' ve 'Ulusal Eğitime Destek' kampanyaları kapsamında Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar'ın eşi Arzu Kılıçlar'ın öncülüğünde geniş katılımlı bir kermes düzenlendi. 

Yeşilli Yatılı İlköğretim Okulu'nun ev sahipliği yaptığı kermesin açılışını Vali Mehmet Kılıçlar'ın eşi Arzu Kılıçlar, Yeşilli Kaymakamı Mesut Yakuta'nın eşi Derya Yakuta ve Mardin Belediye Başkanı Metin Pamukçu'nun eşi Ferda Pamukçu ile kamu kurum kuruluşlarıyla sivil toplum örgütü temsilcilerinin eşleri katıldı. Kampanyaların Mardin Koordinatörü Arzu Kılıçlar, geniş katılımlı kermesten elde edilecek gelirin tamamının kız çocuklarının okullaştırılmasına harcanacağını söyledi. Çok sayıda kamu kurum, kuruluş ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin eşlerinin yaklaşık 1 aydan beri kermese hazırlandığını ifade eden Kılıçlar, "Yeni eğitim öğretim yılı başında böyle arzulu ve çok katılımlı bir kermese ev sahipliği yapmanın büyük mutluluğu içindeyim. Katkısı bulunan herkese içtenlikle teşekkür ediyorum" dedi. Yeşilli Kaymakamı Mesut Yakuta ise, özellikle kız çocuklarının bölgede okula gönderilmediğini hatırlatarak, kız çocuklarının eğitim hakkını sağlamak için canla başla çalıştıklarını kaydetti. 

'Haydi Kızlar Okula' kampanyası kapsamında eylül ve ekim ayları içinde 131 kız çocuğundan 97'sini okula kazandırdıklarına dikkat çeken Yakuta, "Bizim için eğitim çok önemlidir. Köy köy dolaşarak okula gitmeyen kız çocuklarımızın yeniden okuması için ailelerini ikna ediyoruz. Dar gelirli ailelere maddi destekte bulunuyoruz" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2006 Salı 18:42:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
M.S.K IP: 85.98.39.xxx Tarih : 25.11.2006 22:58:46
Eğitime destek kapsmında yapılan bu hayırlı çalışmayı takdirle karşılıyor ve devamını diliyorum Ancak....Ancak Yeşilli'de görev yapan Öğretmenlerden bu kermese -zorla-eşya istenmesini ve getirilen bu eşyaların aynı öğretmenlerden satın alınmaya zorlanmasını doğru bulmuyorum.Zira bu konuda birçok Öğretmenden çok sayıda eleştri ve serzeniş dinledim.Bu tür Hayır işleri mutlaka gönüllük esasına dayanmalıdır.Eşinin nüfuzunu kullanarak resmi görevlileri zorla bağışta bulunmaya kimsesnin hakkı olmamalı...Yine de Kermesin Hayırlara vesile olmasını diliyorum...