5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Eker: 'Kuyulardan kemikler çıkıyor'

29 Mart yerel seçimlerinde Mardin Belediye Başkan Adayı Beşir Ayanoğlu'na destek vermek üzere bu kente gelen Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde açılan kuyular ile ilgili olarak, "Kuyulardan kemikler çıkıyor. Bunlar kimin kemikleri? Bu bölgede yaşayan evlatlarımızın, kardeşlerimizin komşularımızın onların kemikleri değil mi? Bugün bunlar tek tek ortaya çıkarılmakta. Türkiye demokratikleşerek, Türkiye AK Parti ile sivilleşerek bu başarıları elde ediyor" dedi.

Tarım Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Mardin Milletvekilleri Cüneyt Yüksel, Gönül Bekin Şahkulubey, Mardin Belediye Başkan Adayı Beşir Ayanoğlu ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile öğlen yemeğinde bir araya geldi. Diyarbakır'dan karayolu ile Mardin'e gelen Bakan Mehdi Eker ilk olarak dün gece yarısından sonra meydana gelen ve 1 kişinin hayatını kaybettiği patlamada işyerleri hasar gören Arasa İşhanı'ndaki esnafı ziyaret etti. İl Emniyet Müdürü Serdar Meriç'ten bilgi alan Bakan Eker yaralılara ve dükkanları hasar gören esnafa geçmiş olsun dileklerini iletti.

KEMİKLER EVLATLARIMIZ, KARDEŞLERİMİZ  VE KOMŞULARIMIZIN KEMİKLERİ

Tarım Bakanı Mehdi Eker, başta Mardin olmak üzere çevresindeki ilçelerinde ve köylerinde, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde insanların çektiği sıkıntıları ve sorunları iyi bildiklerini söyledi. Bakan Eker, problemlerin sözde çözümü gayreti içerisindeyken birtakım başka sorunların ortaya çıkarıldığına dikkat çekti. Bakan Eker, "Sorun bir iken iki oldu. Eskiden diyelim ki bir Kürt sorunu vardır. Ama Kürt sorunu merkezi olan bir de terör sorunu çıktı. İnsanlarımız evlerinden, yurtlarından, köylerinden oldu. İşyerini kaybetti. Sağa sola göç etti. Şehirlere doluştu. Burada sağlık, eğitim, altyapı ekonomik sosyokültürel problemlerle karşılaştı. Bütün bunlar katlanarak devam etti. İnsanlar çocuklarına Kürtçe isim koyamıyordu. Kendisi koysa bile nüfus dairesine gittiği zaman o çocuğun ismini kabul etmiyordu. Biz öyle bir ortamda olağanüstü zamanlı bir ortamda Türkiye'de iktidara geldik" şeklinde konuştu.

Bakan Eker, Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde açılan kuyular ile ilgili olarak, ''Kuyulardan kemikler çıkıyor. Bunlar kimin kemikleri? Bu bölgede yaşayan evlatlarımızın, kardeşlerimizin komşularımızın onların kemikleri değil mi? Bugün bunlar tek tek ortaya çıkarılmakta, Türkiye demokratikleşerek ,Türkiye AK Parti ile sivilleşerek bu başarıları elde ediyor. Bunların hesaplarını faillerinden soruyor. Kuyular ile ilgili olarak da ilgili şahıslar yakalandı ve tutuklandı. Bunlar Türkiye'de önemli gelişmelerdir. Bunların en çok da bu bölgedeki kardeşlerimizin ne demek olduğunu değerlendirmesini yapacağını iyi biliyor'' ifadelerini kullandı.

BÖLGE İNSANININ TERÖRLE MÜCADELE ÇERÇEVESİNDE
BİRTAKIM ZULÜMLERLE KARŞI KARŞIYA KALDIKLARINI BİLİYORUZ

Bölgede yaşayanların sözde terörle mücadele çerçevesinde birtakım zulümlerle, baskılarla ve problemlerle karşı karşıya kaldıklarını bildiklerini ifade eden Bakan Eker, "Birtakım cinayetlerin, birtakım hukuk dışı uygulamaların yapıldığını biliyoruz. Bugüne kadar bunlar 1990'lı yılların başında en çok yapılıyordu. Şimdi bugüne kadar bu yapılanları ortaya çıkarmak bunlarla mücadele etmek bunları milletin bileceği şekle getirmek ve bunların yakasından tutup adalete teslim etmek kimse tarafından gerçekleşmedi. Bu bize nasip oldu. Türkiye'nin demokratikleşmesi sivilleşmesi çerçevesinde yapılan icraatlarla çetelerle, mafyalarla edilen mücadelelerle cesur ve kararlı bir şekilde üzerine gitmekle yapılan çalışmalarla bugün çeteler tek tek çözülmekte, bunlar yakalanıp adaletin eline teslim edilmektedir. Bunu da AK Parti hükümeti gerçekleştirmiştir" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Mart 2009 Çarşamba 19:40:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?