5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Ekmeğe altı yol zonra zam yapıldı

Mardin'de ekmeğe 6 yıl aradan sonra ilk defa zam yapıldı. 

2001 yılından bu yana 200 gram ekmeği 250 bin liradan satın alan vatandaş, alınan zam kararı sonrasında 200 gram ekmeğe 300 bin lira ödeyecek. 

Mardin'de bir süredir ekmek fiyatlarında birlikteliği sağlamak isteyen fırıncılar, 2001 yılından bu yana hiç zam yapılmayan, aksine fiyatları indirilen ekmeğe talep edilen zam için Mardin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne başvurmak üzere anlaştı. 

Yapılan başvuruyu değerlendiren Birlik, 250 gramlık ekmek fiyatının 300 bin lira olmasına karar verdi ve yapılan zam geçtiğimiz haftadan itibaren uygulanmaya başlandı. 6 yıldır ekmeğe zam yapmadıklarını söyleyen fırın işletmecisi Sebahattin Acabey, "Yıllardan beri her şeye zam gelmişti, ama biz halkımızı düşünerek ekmeğe zam yapmamıştık. Üretimin maliyeti yüksek. Un, işçi girdi maliyetleri de yüksek. Dolayısıyla bu zam kaçınılmaz oldu. Halkımızın bizi bu konuda anlayışla karşılayacağına inanıyoruz" dedi. 

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hulusi Kurtuluş, yaklaşık 6 yıldır sürekli artan girdiler nedeniyle fırıncıların talepte bulunduğunu, ancak vatandaşın durumunun da dikkate alınarak bu zammın sürekli ertelendiğini ifade etti. 

Zamma rağmen Türkiye'nin en ucuz ekmeğini Mardinliler'in yediğini kaydeden Kurtuluş, Esnaf Odası tarafından alınan zam kararının il merkezi dahil Mardin'in tüm ilçelerini kapsadığını belirterek, 6 yıldır ekmeğe zam yapılmadığını ancak buna rağmen 2002 yılında 7 YTL olan bir çuval un fiyatının bugün 33 YTL'ye çıktığını hatırlattı. 

Buna rağmen vatandaşları düşündüklerini, fakat gelinen noktada zammın kaçınılmaz olduğunu dile getiren Kurtuluş, "Biz, fırıncılarımızın ve halkımızın faydasına olacak şekilde düzenleme yaptık. Maliyetlere baktığımızda bu zammı yapmak zorunda kaldık'' şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2007 Salı 20:55:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
h.baba47 IP: 85.98.64.xxx Tarih : 28.01.2007 16:07:27
haklısınız ama bunda unutmamak gerekir eğer bir negatiflik olursa bu kadar milletin gunahın sorumlusu olaçağınızıda bilmelisiniz,kesinlikle hiç kimse zarara çalışamaz çalıştığı zaman ya çalar yada başka konumlara baş vuru eğer gerçektetn hak ediyorsanız halal olsın aksı durum olursa...............,bu ekmektir basit bir şey değildir.