7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Ekren, GAP eylem planını anlattı

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, kalkınma ajanslarıyla yerel imkan ve kaynakların etkin kullanımının önünün açılacağını ve GAP bölgesinin yapısının değişeceğini söyledi.

Dünyanın en büyük kalkınma projelerinden Güneydoğu Anadolu Projesi'nin (GAP) tamamlanması için hazırlanan paketin uygulanması yakından takip ediliyor. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt'i kapsayan Kalkınma Ajansı'nın Yönetim Kurulu toplantısına başkanlık yaptı. Toplantının ardından beraberindeki heyet, valiler ve belediye başkanlarıyla Mardin Erdoba Butik Otel'de basın toplantısı düzenleyen Bakan Ekren, sulama başta olmak üzere, tarım, karayolları, eğitim, turizm ve sosyal projeler için gönderilen ödeneklerle bugüne kadar neler yapıldığını açıkladı.

İşsizlik Fonu ve özelleştirme gelirlerinden gelen kaynağın ilgili kuruluşlara aktarıldığını belirten Ekren, bölgede yeni kurulacak olan üniversitelerin de kaynaktan pay alacaklarını belirtti. Bakan Ekren, Diyarbakır başta olmak üzere halen isimleri belirlenemeyen 2 ilin daha cazibe merkezi haline getirilmesinin planlandığını söyledi. GAP Eylem Planı'nın unsurlarını tek tek açıklayan Bakan Ekren, Birinci Ekonomik Kalkınma'nın gerçekleştirilmesi için 2008 yılı içerisinde ayrılan ödenekleri açıkladı. Ekren, ekonomik kalkınma, sosyal gelişmenin sağlanması ve altyapının geliştirilmesi için 2008 yılında 894 milyon 293 bin YTL ayrıldığını, 2008 yılı için ek ödenek olarak ise toplam 1milyar YTL ayrıldığını, toplam ödeneklerin 1 milyar 894 milyon 293 bin YTL olduğunu bildirdi. Ekren'in verdiği bilgilere göre, ekonomik kalkınma, sosyal gelişmenin sağlanması ve altyapının geliştirilmesi için bugüne kadar 1 milyar 6 milyon 792 bin YTL harcandı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2008 Cumartesi 18:30:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
A.Hamit taş. IP: 88.226.1.xxx Tarih : 9.11.2008 19:25:54

Yıllardır hep ayni hikaye anlatiliyor.insan bir söyler,iki söyler artık öyle bir hal alırki söylenilenlere artık inanılmaz. GAP'a ayrılan pay,bütçedeki payı yüzde 7. Bu demektirki daha çok seneler anlatılacak bu hikaye.Bitmeyen senfoniye dönüşecek.. istanbulda marmara raya harcanan para,GAPın bitirilmesi için harcanmiş olsaydi,çok daha çabuk bitirilir,ülke ekonomisine çok büyük katkısı olurdu. yinede olumsuz bakmiyalım.inşallah olur..