5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

El sanatları sergisi açıldı

Açılışa Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, Mardin Belediye Başkanı M.Beşir Ayanoğlu ve eşi Fahriye Ayanoğlu, Milli Eğitim Müdürü Hasan Dal, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şeyhmus Sümer ve çok sayıda davetli katıldı.

Kurdele kesmeden önce kısa bir konuşma yapan Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey şunları söyledi: “Mardinli genç kızlarımızın, ev kadınlarımızın boş vakitlerini el sanatları yaparak değerlendirmelerini sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Bu tür çalışmaların yapılması hepimizi mutlu etmektedir. Bu yolla genç kızlarımız ve ev hanımlarımız hem meslek öğrenmekte hem de ev ekonomilerine katkı sağlamaktadırlar. Bu güzel çalışmaların devam etmesini diliyor, çalışmalarda emeği geçen herkese tekrar tekrar teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Mardin Belediye Başkanı M.Beşir Ayanoğlu kursiyerleri tebrik edip şunları söyledi: “Kursiyer bayanlarımız fırsat verildiği takdirde neler yapabileceklerini bir kez daha gösterdiler. Gerçekten göz kamaştıran eserler ortaya koymuşlar. Böylesi anlamlı çalışmalara daha çok önem vermeliyiz. Bayanları sosyal hayata dahil edecek her türlü projenin destekçisi olacağız. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.” dedi.

 

El sanatları usta öğreticisi Oya Artukoğlu ise şunları söyledi: “25 bayanın, el sanatları kursumuzda icra ettiği el emeği göz nuru ürünleri halkımızın beğenisine sunduk. 16 kursiyerimiz Halk Eğitim Merkezi’nden sertifikalarını aldı. El sanatları usta öğreticiliğini severek ve zevk alarak yapıyorum. Genç kızlarımıza meslek öğretiyor, sosyal alanda becerilerini sergileme fırsatını veriyoruz. Bizlere bu fırsatı veren Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şeyhmus Sümer’e çok teşekkür ediyoruz. Sergimiz Cuma gününe kadar açık kalacaktır.” şeklinde konuştu.

Burak ERDEM / Mardin KENTHABER
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2009 Perşembe 14:18:11
Güncelleme :8 Mayıs 2009 Cuma 09:28:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?