5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Elektriğin azizliği

Türk Telekom çalışanlarından oluşan Tiyatro Türk Telekom'un sahnelediği "Dost" adlı oyun elektrik arızası nedeniyle yarım kaldı.

Mardin Valisi Hasan Duruer, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tayyar Süngü, Mardin Emniyet Müdürü Serdar Meriç, Mardin Müftüsü Mehmet Kızılkaya Defterdar Mustafa Akdemir, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ve çok sayıda vatandaş oyunu izlemek için Atatürk Kültür Merkezi'ne geldi. Hemen başlamasının ardından elektrik şalterinin sürekli atması 2 perdelik oyunun yarım kalmasına neden olurken, durum seyirciler tarafından alkışlarla protesto edildi. Elektrik arızasının giderilememesiyle birlikte yaklaşık 1 saat bekleyen protokol, teker teker salonu terk etti.

Arızanın giderilmesiyle devam eden oyun, bir süre sonra elektriğin tamamen gitmesiyle yarım kaldı. Seyirci gece sonunda oyunun çok beğenildiğini ancak aksaklıkların tekrar yaşanmaması için yetkililerden sorunun çözülmesini istedi.
Tiyatro Telekom Yönetmeni Dr. Mine Bayrakeri, "Yunus Emre'nin sözüne uyarak 8 asır öncesinden yola çıkılarak insan olmanın sırrına erenlerin izlerini takip ederek, sözlerine kulak vererek, neler dediklerini anlamaya çalışarak, anladıklarımızı aktararak Dost adlı oyunumuzu sahnelemeyi düşünüyorduk. 3 gündür bunun provasını yapıyoruz. Hiçbir aksilik yaşanmamıştı. Oyunumuzu böyle bir seyirciye izlettirmek çabasındaydık. Maalesef elektrik sorunu çözemediler. Bu final gösterimiz olacaktı.

Daha önce, Van, Adıyaman, Şanlıurfa oyunumuz sahneledik. Maalesef olmadı. Bugün 3 defa prova yaptık daha önce akşam saatlerinde yapılan etkinliklerle ilgi bir sorun yaşandığını söylediler bizde önceden tedbir aldık ama maalesef kötü aksilikler yaşandı. Üzgünüz" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2009 Cumartesi 13:19:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?