7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Elektrik akımına kapılan at telef oldu

Mardin'in Nusaybin ilçesinde elektrik şebekesi yenileme çalışması sırasında üzerine kablo düşen at, elektrik akımına kapılınca telef oldu.


Edinilen bilgilere göre, Abdulkadir Paşa Mahallesi Kartopu Sokak'ta elektrik şebekesi yenileme çalışmaları sırasında direkten kopan elektrik kablosu, Tahsin Çakmak'a ait evin önünde duran atın üzerine düştü. Atın yüksek gelirime kapıldığını fark eden vatandaşlar, durumu yetkililere haber verdi. Ancak elektrik kesildikten sonra, atın telef olduğu belirlendi. Nusaybin Belediyesi'ne bağlı ekipler, telef olan atın leşini olay yerinden aldı. Bakım ve onarım çalışması sırasında elektriğin kesilmediğini iddia eden vatandaşlar, "Kablolar ya insanların üzerine düşseydi" diyerek görevlilere tepki gösterdi.


Nusaybin'de 12 yıldan beri at arabacılığı yaparak geçimini sağlayan Tahsin Çakmak, "Ben işten döndükten sonra atımı evin önüne bağladım. Dışardan bir patlama sesi geldi. Sokağa çıktığımda atımın üzerinde elektrik kabloları düşmüş. Onu kurtarmaya çalışırken, elektrik beni de çarptı. Ancak 3 yaşındaki atım telef oldu. Atımın değeri 3 bin YTL'dir. Maddi ve manevi olarak sorumlular hakkında davacı olacağım" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2008 Pazartesi 13:10:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
KERİM ALP IP: 88.226.145.xxx Tarih : 21.07.2008 19:44:37

vatandaşlar haklı ya bu kablo bi insanın üzerine düşseydi ne olurdu.. tahsin amca çok geçmiş olsun hakkını sonuna kadar ara..