5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Elektrik kesintileri bıktırdı

Mardin'in Midyat ilçesinde sık sık yaşanan elektrik kesintileri vatandaşların ve esnafın tepkisine neden oldu.

Artarda gelen şikayetler oda başkanlarını da harekete geçirdi. DEDAŞ İşletme Şefliği yetkilileri ise kesintilerin; aşırı yüklenme ve elektrik iletim hatlarının çok eski olmasından kaynaklandığını belirttiler.

Son zamanlarda Midyat'ta vatandaşlar sık sık yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle zor durumda kaldıklarını belirtirken, kesintilerin ev ve işyerlerindeki elektronik aletlerin bozulmasına neden olduğunu söylediler.

Midyat Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ESO) Başkanı Yusuf Demirdağ ile Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı M. Zeki Ayyıldız, esnaf ziyaretinde bulunup şikayetlerini dinledi. Oda başkanlarına günde ortalama 15-20 defa kesilen elektrikler yüzünden esnafın iş yapamaz duruma geldiği bildirilirken, kesintilerden en çok esnafın zarar gördüğü ifade edildi. Kesintiler marketlerde bulunan dondurulmuş gıdalar, kasaplarda etler ve televizyon, bilgisayar gibi birçok elektronik aletin zarar görmesine neden oluyor.

Esnafı ziyaret eden oda başkanları Yusuf Demirdağ ve Zeki Ayyıldız, yetkililerden sorunun giderilmesi için çözüm istedi. Günde 100'ün üstünde şikayet telefonu aldığını kaydeden ESO Başkanı Demirdağ, "Bu elektrik kesintileri vatandaşlarımız bıktırdı. Esnaf perişan oldu. Zaten zor durumda olan esnaf siftah yapmadan kepenk kapatıyor ve zarar ediyor. Esnaflardan gelen şikayetler üzerine DEDAŞ İşletme Şefliği ile yaptığım görüşmelerde, kesinti sebebinin trafo yenileme çalışması, şebeke yenileme ya da direkler yenileniyor gibi cevaplar alıyorum. Bunlar da tatmin edici cevaplar değil. Sık sık kesilen elektrikler, televizyon, uydu alıcısı, buzdolabı ve çeşitli elektronik cihazların bozulmasına neden oluyor. Bu sıkıntıların bir an önce giderilmesi için yetkililerin harekete geçmesini istiyoruz" dedi.

Gündüz Midyat'ın nüfusunun 150 bini bulduğuna işaret eden Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ayyıldız ise, "Sanatkar işini yapamıyor, esnaf kan ağlıyor. Evinde oturan vatandaşların cihazları yanıyor. Yetkililerin çıkıp kamuoyunu aydınlatmasını bir an önce bekliyoruz. Yaz-kış her mevsimde elektrik kesintilerin yaşanması vatandaşı zor durumda bırakıyor. Midyat'taki kesilen elektrik maddi zararın yanında psikolojimizin de bozulmasına neden oluyor" şeklinde konuştu.

DEDAŞ Midyat İşletme Şefliği yetkilileri ise; elektrik kesintilerinin; aşırı yüklenme, elektrik iletim hatlarının çok eski olması, iletim kabloların kopması, şehir şebekesinin eski olmasından kaynaklandığını bildirdiler.

iha
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2009 Cuma 11:10:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?