25
Nisan
2024
Perşembe
MARDİN

Elektrik kesintisi uyarısı!

DEDAŞ, doğalgazda yaşanan enerji krizinden dolayı Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak'ta zorunlu elektrik kesintisine gidiyor.

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketinin (TEİAŞ), doğalgazda yaşanan enerji krizinden dolayı Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketine (DEDAŞ) verdiği elektriği yüzde 10 oranında azaltacağını bildirmesi üzerine DEDAŞ tarafından 6 ilde zorunlu elektrik kesintisi uygulanması kararı alındı.

ARZ-TALEP DENGESİNİ SAĞLAMAK İÇİN ZORUNLU

DEDAŞ'tan yapılan açıklamada, TEİAŞ'ın elektrik enerjisi arzından kaynaklanan nedenlerden dolayı, arz-talep dengesinin sağlanabilmesi için sattığı elektrik enerjisinde zorunlu kesintilere gitme kararı aldığı bildirildi.

GÜNEYDOĞU İLLERİ OLUMSUZ ETKİLENECEK

Elektrik üretimine bağlı olarak ortaya çıkan sıkıntının, ülke genelinde olduğu gibi Güneydoğu illerini de olumsuz yönde etkileyeceği kaydedilen açıklamada enerji krizi ile TEİAŞ'ın DEDAŞ'a verdiği elektriği yüzde 10 oranında azaltacağı belirtildi.

KESİNTİ YAPILACAK İLLER

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu kapsamda Türkiye genelinde olduğu gibi DEDAŞ bölgesinde de yüzde 10 civarında elektrik kesintisine gidilecek. Yaşanan bu olağanüstü durum üzerine DEDAŞ yöneticilerince yapılan planlamaya göre, TEİAŞ'ın verdiği elektriği kısmasına paralel olarak kesintiler bugün başladı.

Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak'ta uygulanacak zorunlu elektrik kesintisi, kırsal kesim ağırlıklı ve dönüşümlü olarak gerçekleştirilecek.

Kesinti, ihtiyaç halinde il merkezlerinde de yapılabilecek."

AA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2013 Cuma 16:53:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?