3
Mayıs
2024
Cuma
MARDİN

Emniyet mensuplarının izni kaldırıldı

Başbakan Erdoğan'ın 2 gün sonra Mardin'e yapacağı ziyaret öncesi kentte güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. 

Son 1 hafta içinde kentin bütün giriş ve çıkışlarında kontrol noktası oluşturan güvenlik güçleri, kenti adeta abluka altına aldı.

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Mardin İl Teşkilatı'nın 2. Olağan Kongresi ile bir dizi açılış ve tören atma törenlerine katılmak üzere geleceği Mardin'de güvenlik açısından programının açıklanmadığı öğrenilirken, emniyete yapılan şüpheli paket ihbarında da büyük artış olduğu gözlendi. 

Her gün 4-5 defa şüpheli paket ihbarı alan güvenlik güçleri ise, emniyeti elden bırakmamak için bütün ihbarları değerlendirerek bölgelere bomba imha ekipleri gönderiyor. 

Emniyet yetkililerinden alınan bilgilere göre, son bir hafta içinde emniyet mensuplarının bütün izin ve mesailerinin kaldırıldığı ve kentin muhtelif yerlerinde yapılan asayiş uygulamaları sonucunda çok sayıda şüpheli ve kimliksiz gezen vatandaşın gözaltına alındığı öğrenildi. 

Bu arada, en son bu sabah yapılan şüpheli paket ihbarında kentin en işlek caddesi olan Yenişehir Caddesi'ni trafiğe kapatan emniyet mensupları, ihbar sonucu şehirlerarası otobüs firmaları önünde unutulan paketi bomba imha uzmanları nezaretinde patlattı. Paketin bir yolcuya ait olduğu ve içinde mutfak eşyalarının olduğu belirtildi.
.
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2006 Cuma 16:41:14
Güncelleme :2 Haziran 2006 Cuma 16:54:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?