7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

En güzel ezan okuma yarışması

Milli Eğitim Bakanlığı Din Eğitimi Genel Müdürlüğü'nce düzenlenen İmam Hatip Liseleri arası "Kur'an-ı Kerim ve Ezanı Güzel Okuma Yarışması" Mardin elemeleri büyük çekişmeye sahne oldu.

Mardin İmam Hatip Lisesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve İl Milli Eğitim Müdürü Abdulmenaf Bilgin, İl Müftü Vekili Masum Taşçı ve kalabalık bir davetli grubunun katıldığı Kur'an-ı Kerim'i ve ezanı güzel okuma yarışmasında Mardin'deki 4 İmam Hatip Lisesi'nin öğrencileri kıyasıya yarıştı. Yarışmaya katılan Merkez, Midyat, Nusaybin ve Kızıltepe İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin toplam 3 saat süren Kur'an-ı Kerim ve ezan ziyafetini değerlendiren jüri üyeleri, birincilikleri Kur'an-ı Kerim okuma
yarışmasında Mardin İmam Hatip Lisesi'nden Veysel Oyman'a, ezan okuma yarışmasında ise yine Mardin İmam Hatip Lisesi'nden Nurullah Erdem'e verdi.
Yarışma öncesinde bir açıklama yapan jüri üyesi Sami Demir, yarışmadaki amacın, öğrencilerin kendilerini anlayabilmelerini sağlamak, planlı çalışma alışkanlığını kazandırmak, yeteneklerini geliştirmek, mesleğe cesaretle yönelmelerini teşvik etmek ve güven duygusu aşılamak olduğunu belirtti. Tek arzularının İmam Hatip Liselerinden mezun olan öğrencilerin Kur'an-ı Kerim'i ve ezanı en güzel şekilde okuyup başkalarına da en güzel şekilde öğretebilmelerini sağlamak olduğunu söyleyen Demir, bu tür yarışmalarla öğrencileri gönülden desteklemeyi ve cesaretlendirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Yarışmada birinciliği kazanan öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Yarışma birincileri, bölge yarışmalarında Mardin'i temsil edecekler.

.
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 16:47:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?