7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Engellilerden ABD'ye telkari

(ÖZEL) MARDİNLİ ENGELLİLERDEN AMERİKAYA TELKARİ İHRACATI

Mardin Sakatlar Derneği bir ilki gerçekleştirerek Amerika'nın hediyelik sektöründe yerini almaya çalışacak. Dernek Başkanı Hasan Anuk, nisan ayından itibaren Amerika'ya aylık 10 kilo Mardin telkarisi yollayacaklarını belirtti.

Hasan Anuk, "Biz 6 ay önce Amerika'da bir sergi açtık. Bu vesile ile orda güzel dostlarımız oldu, güzel arkadaşlarımız oldu. Onların aracılığıyla ayda ortalama 10 kilo gümüşü Amerika'ya gönderebiliyoruz. Bunun dışında özellikle Fransa'ya günde ortalama 2 veya 2,50 kilo telkari gönderiyoruz. Özellikle Mardin'i anımsatacak ve Mardin'i tanıtacak telkari çeşitlerini gönderiyoruz. Biz nisan ayında Amerika'ya göndereceğimiz telkari ürünlerini şu anda yetiştirmeye çalışıyoruz. Özelikle bizden istenen kolye, anahtarlık, küpe ve tespih çeşitleri var. Hepsini Mardin motifleriyle yapıyoruz, bu şekilde ilimizin tanıtımını da yapmış olacağız" dedi

Anuk konuşmasının devamında, "Almanya ve Japonya'dan da talep var ve en yakın zaman da bu 2 ülkeye de telkari satacağımıza inanıyorum" dedi.

Sakatlar Derneği Telkari ustası Aslan Acar, "El emeği göz nuru olan telkari sanatını dışarıya tanıtmaya çalışıyoruz. Burada önemli olan, engelli arkadaşların yapması. Bu da işin manevi değerini daha da artırıyor. Daha önce Türkiye'nin her yerine gönderdik. Şimdi de Amerika'ya göndereceğiz" dedi.

(ÖZEL) MARDİNLİ ENGELLİLERDEN AMERİKAYA TELKARİ İHRACATI
(ÖZEL) MARDİNLİ ENGELLİLERDEN AMERİKAYA TELKARİ İHRACATI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2010 Çarşamba 11:03:04
Güncelleme :24 Mart 2010 Çarşamba 23:49:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?