5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Engellilerden vekillere özel anahtarlık

Nusaybin ilçesinde Ortopedik Özürlüler Derneği üyeleri, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve milletvekilleri için gümüş işleme atölyesinde özel anahtarlık hazırladı.

Nusaybin Ortopedik Özürlüler Derneği yöneticileri, 3 ayda 15 çalışanın telkari ve gümüş işleme atölyesinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Köksal Toptan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DTP Eşbaşkanı Emine Ayna ve bütün milletvekilleri ile mazbatasını almak için havaalanına giderken geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden MHP milletvekili Prof. Dr. Mehmet Cihat Özönder için hazırladığı bir tarafında milletvekillerinin adı, diğer tarafında soyadlarının yazılı olduğu gümüş işlemeli anahtarlıkları hediye etmek üzere Ankara'ya gidecek. Dernek yöneticileri, Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'a anahtarlığın yanında tamamı gümüşten yapılmış Ulu Önder Atatürk'ün bir portresini de hediye edecekler.

Anahtarlıkları hazırlamak için 13 bin YTL harcadıklarını belirten Dernek Başkanı M. Beşir Arslan, "Elimizdeki 8.5 kg gümüşten 90 bin harf çıkardık. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Meclis Başkanımız başta olmak bütün milletvekillerine kendi atölyemizde, özürlü kardeşlerimiz tarafından 3 ay gibi bir sürede tamamı gümüş işleme anahtarlık hazırladık. Meclis'le irtibata geçtik, randevu bekliyoruz" dedi.

Derneğin büro ve atölye kirasını dahi karşılamakta zorluklar yaşadıklarını ifade eden Arslan, Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan ve milletvekillerinden kendilerine maddi destekte bulunmalarını isteyeceklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2007 Cuma 17:18:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?