7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Eski başkan arsa bağışladı

Kızıltepe ilçesi eski Belediye Başkanı Ali Ertaş, ilçeye bağlı Dikmen beldesinde yapılacak lise için 10 dönümlük arsa bağışlarken, eski okulun anaokulu olarak düzenlenmesi için yapılması gerekenleri de üstlendi.

Kızıltepe eski Belediye Başkanı Ali Ertaş, Dikmen beldesinde yapılacak olan lise için 10 dönümlük arazi bağışında bulundu. Hizmet vermek için makam ve mevkiye gerek olmadığını belirten eski Belediye Başkanı Ertaş, eski okulun anaokulu olarak yeniden düzenlemesi yapımını da üstlendi. Bölgenin kalkınması için eğitim kalitesini yükseltmek gerektiğini belirten Ertaş, memlekete hizmet etmek için makamların amaç olmaması gerektiğini, gerek hayat standartlarının düzeltilmesi gerekse de eğitim şartlarının yükseltilmesi için üzerine düşen bütün görevleri eksiksiz olarak yerine getirme çabası içinde olduğunu söyledi. Kızıltepe'nin 160 köye sahip çok büyük bir ilçe olduğuna ve bu köylerin büyük çoğunluğunun ilçenin ova kesiminde yerleşik olduğuna işaret eden Ertaş, "Ova köylerimizin gençleri lise eğitimi için Kızıltepe'ye gidiyordu. Bu hem genç öğrencilerimizi hem de ailelerini maddi anlamda zor durumda bırakıyordu. Beldede yapılacak bir lisenin bu anlamda büyük bir rahatlamaya sebep olacağını düşünüyoruz.

Bu anlamda yapılması kararlaştırılan liseye 10 dönümlük arazimi hibe etmekten şeref duyuyorum. Eğitim konusu ihmale gelmez, aydınlık bir gelecek için eğitime katkı yapmak çok önemli. Bu anlamda okul öncesi eğitim için de beldemizin eski okulunu anaokulu olarak yeniden düzenlemeyi de ben üstleniyorum" dedi.

.
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2008 Çarşamba 15:56:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erkan durmaz IP: 92.63.15.xxx Tarih : 3.07.2008 02:01:56

sayın başkanımızın hizmete ne kadar onem verdiğini ve malın mulkun de onun için onemsiz oldugunu burdan bir kere daha ogrenmiş bulunuyorum.umarım diğer aile buyukerine ornek olur. saygılarımla...