5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Eski Başkan bürosunu yıktı

Mardin'de kentsel dönüşüm projesi kapsamında görüntü kirliliği oluşturan yol kenarındaki büfelerin yıkımından sonra şimdi de eski Belediye Başkanı Ali İhsan Ensari'nin tarihi Kız Meslek Lisesi'nin altında bulunan bürosunun yıkımı yapıldı.

Mardin'de kentsel dönüşüm projesi kapsamında bugüne kadar cadde kenarında bulunan 10 büfenin yıkımı yapıldı. Kız Meslek Lisesi'nin altında bulunan büronun sahibi eski Belediye Başkanı Ali İhsan Ensari ise, eline kazmayı alarak yıkımı kendisi başlattı.

Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, "Tarihi kentin eski ihtişamına kavuşması için başlattığımız kentsel dönüşüm projesi kapsamında tarihi binaların üstünde ve önünde bulunan beton binaların yıkımına başladık. Şimdiye kadar cadde kanarlarında bulunan 10 adet büfenin yıkımını gerçekleştirdik. Şimdi de tarihi Kız Meslek Lisesi'nin önünde bulunan eski Başkanlardan Ali İhsan Ensari'nin bürosunu yıkıyoruz. Büronun yıkımın da bizlere verdiği destek için eski Belediye Başkanı Ali İhsan Ensari'ye teşekkür ederim. Ayrıca tarih ve turizm kenti olan ilimizin hak ettiği seviyeye gelmesi için Valilik'le beraber hareket ediyoruz. Hemşerilerimizden ricamız bizlere hep destek vermelerini istiyorum" dedi.

Belediye eski Başkanı Ensari ise, "Mardin'in eski kimliğine kavuşması için yapılan çalışmaları takdirle karşılıyorum. Bizler de yapılan bu çalışmalara bir nebze yardımcı olmak için büromuzu yıktık. Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu'nun başarılı çalışmalarının devamını dilerim" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2009 Cumartesi 12:12:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?