7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Esnafa faizsiz kredi müjdesi

Milletvekili Cüneyt Yüksel, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’ndan aldığı bilgilendirme sonucunda Türkiye’nin önemli bir çoğunluğunu oluşturan esnaf ve sanatkârların problemlerinin çözümü için geliştirilen projelerle ilgili bilgi verdi


Milletvekili Yüksel, özellikle esnaf ve sanatkarlar için, onların sıkıntılarını en aza indirmek ve ülkenin yaşadığı değişim, dönüşüm ve kalkınma sürecinde uyum sağlamalarını kolaylaştırmak amacıyla 1-2 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilen “Esnaf Arama Konferans”ından bahseden Yüksel, konferansa esnaf ve sanatkar temsilcilerinin yanı sıra, kamu yetkililerinin, sivil toplum kuruluşlarının, akademisyenlerin ve pek çok siyasetçinin katıldığını belirtti.

Konferansın oldukça verimle geçtiğini belirten Yüksel, konferanstan çıkan sonuçların projelendirilip bir an önce aksiyona geçileceği müjdesini verdi.

Özellikle Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’na bağlı KOSGEB aracılığıyla ilk defa esnaf ve sanatkarlara “CANSUYU” verebilmek için başlatılan “SIFIR” faizli kredi desteği programını anımsatan Yüksel; konferans sonucunda ortaya çıkan programla ilgili şu bilgileri verdi:

“Sıfır” faizli kredi desteği programı 18 ay vadeli ve işletme başına 25 bin YTL’ye kadar krediyi kapsayacak. İmalatçı esnaf ve sanatkarımız bu destek programından yararlanabilecektir. İlk 6 ayı ödemesiz bu destek ile 125 milyon YTL’lik bir kredi hacmi yaratılacak. Uygulama ile bir taraftan esnaf ve sanatkarlarımızın finansman ihtiyaçlarını karşılamak ve diğer yandan da piyasada yaşanan nakit sıkışıklığını gidermek hedeflenmektedir.

20 Ağustos 2008 Çarşamba günü başlayan olan programda ayrılan kaynağın yüzde 25’i Güneydoğu ve Doğu Anadolu, yüzde 25’i diğer kalkınmada öncelikli yöreler, yüzde 50’si de normal ve gelişmiş yörelerdeki imalatçı esnaf ve sanatkârımıza ayrılmıştır.

Ayrıca, uygulanacak programda kadın imalatçı esnaf ve sanatkârlarımıza pozitif ayrımcılık yaparak, kredi limiti 30.000 YTL olarak belirlenmiştir.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın temel hedefinin sanayicinin, KOBİ’lerin, esnaf ve sanatkârların sorunların çözmek olduğunu belirten Yüksel bu kredi destek programının şu ana kadar getirilmiş olan etkin bir program olduğunu belirtip esnaf ve sanatkârların sorunların çözmede yardımcı olmasını dilediğini belirtti

Kenthaber
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2008 Pazartesi 04:06:10
Güncelleme :25 Ağustos 2008 Pazartesi 04:37:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?