5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Evdeki cephanelik 10 yıllıkmış!

Mardin'in Mazıdağ ilçesinde bir evde yapılan hafriyat çalışmaları sırasında bulunan malzemelerin en az 10 yıllık olduğunu açıklandı.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Mazıdağ ilçesinde 6 Şubat günü Gündoğan Mahallesi Ayaz Sokak 11 nolu ikametin yıkılarak yerine yeni bir bina inşa etmek için yapılan hafriyat çalışmaları esnasında el bombalarının bulunduğu belirtilerek "Kamyon iç lastiği içerisinde takriben 10-15 yıllık olduğu tahmin edilen, 8 adet savunma tipi el bombası, 5 adet aydınlatma mayını, 10 adet kuru sis bombası, 13 adet göz yaşartıcı el bombası bulunmuştur. Konu Mazıdağı İlçe Emniyet Amirliğine bildirilmiş, hafriyat çalışması yapılan yerde gerekli çevre güvenliği alınarak, başka suç unsuru olabilecek madde ve materyal araması yapılmış, 2 gün boyunca süren ve aynı kişilere ait olduğu tespit edilen ikinci bir evde de arama çalışması yapılmış olup yukarıda belirtilen suç unsurları dışında herhangi bir malzemeye rastlanılmamıştır. Evlerle ilgili yapılan araştırmada Gündoğan Mahallesi Ayaz Sokak no 11 sayılı yıkıma konu olan binanın 1 yıl önce E.Ş. isimli şahıstan M.E. isimli şahıs tarafından yeni inşaat yapılmak
amacı ile satın alındığı, E.Ş. isimli şahsın çocuklarından birinin yasadışı Hizbullah terör örgütüne üye olmaktan dolayı halen Derik ilçesi cezaevinde bulunduğu, diğer bir oğlu A.Ş.'nin aynı mahallede ikamet ettiği ve konu ile ilgili olarak olayın başından beri soruşturmayı yürüten Mazıdağı Cumhuriyet Savcılığı talimatları doğrultusunda gözaltına alınmış ve soruşturma yürütülmektedir" denildi.

Yapılan yazılı açıklamada ayrıca yapılan kazı çalışmalarında çeşitli kemiklere rastlanıldığı bilgilerinin doğru olmadığı ve bununla ilgili herhangi bir bulguya şuana kadar rastlanılmadığı belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2009 Pazartesi 20:40:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?