7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Evren referandumu

EVREN MAHALLESİ SAKİNLERİ REFERANDUMA GİDİYOR

Mardin Belediyesi Evren Mahallesi'nin ismini değiştirmek için önümüzdeki Pazar günü mahalle sakinlerine danışacak.

Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, mahalle sakinlerinin darbeyi çağrıştırdığı için 'Evren' isminden rahatsız olduklarını ve bu ismin değiştirilmesi için Mardin Belediyesi'ne başvuru yaptıklarını açıkladı. Mahalle Muhtarı Mehmet Çelik, 12 Eylül'de Kenan Evren'e atfen mahalleye Evren isminin konduğunu söyleyerek, "Darbeyi hatırlatan bir isimle anılmak istemiyoruz" dedi.

Başkan Ayanoğlu, mahalle sakinlerinin talebi üzerine değişiklik için Evren Mahallesi sakinlerine danışacaklarını söyleyerek; "Pazar günü Evren Mahallesi'ndeki taziye evinde mahalle sakinleri arasında referandum yapacağız. Belediyemiz Plan Bütçe Komisyonu'nun aldığı karar gereği; Mezopotamya, Kotek, Firdevs, Fatih ve Karşıyaka isimlerini mahalleliye soracağız. Mahalle sakinleri hangi ismi seçerse biz de mahalleye o ismi vereceğiz" diye konuştu.

Halkın isteklerine ve iradesine uygun bir yönetim anlayışına sahip olduklarını söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, "Darbeyi çağrıştırıyor gerekçesiyle Evren Mahallesi sakinleri mahallelerinin ismini değiştirmek için belediyeye başvurdu. Ortak bir isim üzerinde anlaşma sağlanamadığı için, mahalle sakinleri tarafından bize bildirilen beş ismi onlara sunacağız. En çok istek alan ismi Belediye Meclisimizde onaylayacağız" şeklinde konuştu.

EVREN MAHALLESİ SAKİNLERİ REFERANDUMA GİDİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2010 Cuma 11:48:02
Güncelleme :19 Şubat 2010 Cuma 13:52:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?