8
Mayıs
2024
Çarşamba
MARDİN

Fakir ailelere nakit yardımı

Midyat ilçesinde Ramazan Bayramı öncesinde 2 bin 600 aileye bayram yardımı yapılması kararı alındı.

Midyat Kaymakamı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Başkanı Mustafa Yılmaz, yaptığı açıklamada, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) olarak Halk Bankası ve Ziraat Bankası şubelerinde ismen açılan hesaplar sayesinde, yardım dağıtımlarında bulunulacaklarını söyledi. Ramazan Bayramı nedeniyle yardım yapılacak 2 bin 600 aileye nakit para yardımı yapılacağı, yaşanacak izdihamların oluşmaması için ailelere banka hesap numarası açıldığı öğrenildi. Kaymakam Yılmaz, bu yardımların aynı zamanda kent ekonomisine de katkı sağlayacağını belirterek,"Toplam 2 bin 600 aileye 260 bin YTL tutarındaki bir para, yapılacak bayram alışverişleri ile durgunluktan yakınan esnafın da rahat bir nefes almasını sağlayacak. Yardım alan 2 bin 600 aile ise bütçelerine yapılacak bu katkıyla bayram öncesi yaşadıkları maddi sıkıntıdan bir parça da olsa kurtulacak. Asıl çözümün ülkemizde milli gelirin arttırılarak fakir ve muhtaç insan bırakmamaktır. Bu anlamda kaymakamlık ve SYDV Başkanı olarak imkanlarımız
ölçüsünde kent ekonomisini hareketlendirecek, yatırımların önünü açacak çalışmalar yapıyoruz. Ancak kısa vadede yardıma muhtaç vatandaşlarımızı da kaderine terk edemeyiz" diye konuştu.
Bayramlardan önce yoksullara yardım eli uzatmayı gelenek haline getiren SYDV, geçtiğimiz yıl içinde kutlanan 2 Kurban ve 1 Ramazan Bayramı'nda ailelere gıda ve nakdi yardımında bulunmuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 18:50:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?