5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Fakirin Umudu

Mardin'in Midyat ilçesinde faaliyetini sürdüren Umutla Yaşam Derneği ilçede fakir ve ihtiyaç sahibi aileler için umut kapısı oldu.

Midyat'ta yeni kurulan Umutla Yaşam Derneği (UYAD) üyeleri fakir ve yardıma muhtaç ailelerin ihtiyaçlarını gidermek amacı hazırladıkları gıda paketlerini evlerine kadar götürerek teslim etti.

Yaklaşık 50 aileye yardım eden UYAD gücü nispetinde gıda, temizlik, giyim, ev araç gereçlerini temin ederek ailelere düzenli olarak destek oluyor. UYAD Başkanı Murat Ay, insanlar arasında dostluk, kardeşlik ve yardımlaşmayı sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Ay, "Kuruluş amacımız ilçemizde bulunan fakir ve yardıma muhtaç ailelilere gücümüz oranında yardım yapmaktır.

Tespit ettiğimiz ailelerin her ay düzenli olarak gıda paketlerini hazırlayıp ihtiyaç sahipleri, dul, yetim ve hasta olan ve çalışamayacak durumda olanlara yardımlarımızı yapmaktır. Bu ay iki ailemize 175 TL nakit para ve 25 aileye de temel gıda yardımı yaptık. Dernek olarak amacımız elimizden geldiği kadar gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmaktır" şeklinde konuştu.

Gıda yardımı alan Meryem Önen, "Her ay düzenli olarak UYAD yetkilileri evimize gelerek yardımlarını yapıyorlar. Allah onlardan razı olsun. Yapılan yardımlardan dolayı çok mutlu oldum. Dernek yetkililerine teşekkür ederim" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2009 Pazar 13:08:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?